Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu ekipu Augsburga sa ubedljivih 6:0 u utakmici 26. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je upisao 20. pobedu od početka sezone i prvi je na tabeli sa 65 bodova. Augsburg je, na drugoj strani, pao na 16. mesto sa sakupljenih 29 bodova.

Tri gola za Bajern na Alijanc Areni postigao je Robert Levandovski u 17, 55. i 79. minutu, dva Tomas Miler u 36. i 80, a jedan Tijago Alkantara u 55. minutu.

Povezana vest:  Milan minimalcem do tri boda protiv Đenove

Fudbaleri Hamburga pobedili su Keln sa 2:1.

Nikolai Miler je doveo Hamburg u vođstvo u 13. minutu, a izjednačenje srpski fudbaler Miloš Jojić u 25. minutu. Pobednički pogadak postigao je Luis Holtbi u 92. minutu.

Keln je šesti na tabeli sa 37 bodova, dok Hamburg zauzima 13. poziciji sa sedam bodova manje.

Ubedljiv trijumf upisao je i Lajpcig, koji je na svom terenu slavio protiv Darmštata sa 4:0. Dvostruki strelac za Lajpcig bio je Nabi Keita, a mrežu Darmštata pogodili su i Emil Forsberg i Vili Orban.

Povezana vest:  Zvezdin račun ponovo blokiran

Lajpcig je, posle 16. pobede u sezoni, drugi sa 52 boda, dok je Darmštat poslednji sa samo 15 osvojenih bodova.

Fudbaleri Šalkea i Borusije iz Dortmunda odigrali su 1:1.

Borusija je povela u 53. minutu golom Pjer-Emerik Obamejanga, a bod Šalkeu doneo je Tilo Kerer u 77. minutu. Ekipa Šalkea je deveta na tabeli sa 33 boda, dok je Borusija četvrta sa 47.

Fudbaleri Verdera su u gostima slavili protiv Frajburga sa 5:2.

Povezana vest:  Paunović: Prošli smo tri finala, idemo dalje

Tomas Dilejni je postigao tri gola za pobednički tim, u drugom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena, u 47. i 86. minutu, a u listu strelaca upisali su se još i Maks Kruse u 21. i Fin Bartels u 71. minutu. Strelci za Frajburg bili su Nils Petersen u 64. i Vičenco Grifo u 77. minutu.

Frajburg je niz bez pobeda produžio na treće uzastopno kolo, osmi je na tabeli sa 35 bodova, dok je Verder na 11. poziciji sa tri boda manje.