silvio-berlusconi

Berluskoni 25 godina na čelu kluba, najavljuje još 25

 

Italijanski premijer i predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni proslavio je 25 godina na čelu višestrukog prvaka Italije, najavivši da će i narednih četvrt veka voditi ovaj klub.

Berluskoni je na proslavi u Milanu, posebno pomenuo nekadašnje zvezde svog kluba Marka Van Bastena i Dejana Savićevića, nazvavši ih „najvećim“ i „genijem“, kao i Paola Maldinija i Đuzepea Barezija, za koje je rekao da njihove brojeve više niko neće koristiti.

Povezana vest:  BARAŽ ZA EP 2012, Irci opušteno do plasmana na EP

Milan je u poslednjih četvrt veka, koliko njime upravlja Berluskoni, osvojio pet Liga šampiona, sedam titula u Italiji, tri titule klupskog šampiona sveta, jedan kup Italije, pet Superkupova Evrope i pet liga Superkupova.

Proslavi su, kako navodi Ansa, prisustvovali i nekadašnji fudbaleri Franko Barezi, Alesandro Kostakurta, Paolo Maldini, Marko Simone, Marko Van Basten i Žorž Vea, kao i treneri Arigo Saki i Karlo Anćeloti.

Povezana vest:  Srušio se krov na stadionu u Brazilu

Berluskoni se našalio i sa potpredsednikom kluba Adrijanom Galijanijem, za koga je, pošto je ćelav, rekao da ipak nije „ujak Fester iz Porodice Adams“.