Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas na svom terenu Hofenhajm sa 2:1, u utakmici 32. kola Bundeslige i popeli se na treće mesto na tabeli.
Borusija je povela u četvrtom minutu golom Marka Rojsa. Domaći su 10 minuta kasnije mogli da udvostruče prednost, ali je Pjer Emerik Obamejang promašio penal. On je ipak u 82. minutu uspeo da postigne drugi gol za Borusiju, a konačan rezultat postavio je Andrej Kramarić u 85. minutu iz penala.

Borusija je vezala četiri utakmice bez poraza i sa 60 bodova se popela na treće mesto na tabeli, koje vodi direktno u Ligu šampiona. Hofenhajm je četvrti sa dva boda manje, a ta pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Mediji: Anelka u Vest Bromu

Petostruki uzastopni šampion Nemačke Bajern pobedio je u Minhenu Darmštat sa 1:0 golom Huana Bernata u 18. minutu. Darmštat je mogao da izjednači u 86. minutu, ali je Hamit Altintop promašio penal.

Ekipa Karla Ančelotija je prva sa 76 bodova, a Darmštat je poslednji na tabeli sa 24 boda i naredne sezone takmičiće se u drugoj ligi.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nejmar polomio pršljen i završio Svetsko prvenstvo

Fudbaleri Volfsburga pobedili su na gostujućem terenu Ajntraht sa 2:0 i izvukli se iz opasne zone. Golove su postigli Danijel Didavi u 48. i Mario Gomes u 63. minutu.

Volfsburg je prekinuo niz od dva poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 36 bodova, tri više od Hamburga koji je u zoni ispadanja na 16. mestu. Ajntraht je pretrpeo drugi uzastopni poraz i 11. je na tabeli sa 41 bodom.

Lajpcig je na gostovanju protiv Herte trijumfovao sa 4:1 i tako osigurao plasman u Ligu šampiona.

Povezana vest:  Kosanović ostaje u Novom Pazaru

Dvostruki strelci za Lajpcig bili Timo Verner u 11. i 54. minutu i Dejvi Selke u 89. i drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Jedini gol za Hertu bilo je autogol Ranija Kedire u 85. minutu.

Lajpcig je drugi na tabeli Bundeslige sa 66 bodova, dok je Herta peta sa 46.

Ingloštat je na svom terenu odigrao 1:1 sa Bajerom iz Leverkuzena, a istim rezultatom završena je i utakmica Borusije iz Menhengladbaha i Augsburg