Fudbalski klub Partizan ostao je danas bez trenera Marka Nikolića, koga bi prema pisanju brojnih medija trebalo da zameni Ilija Stolica.

Nikolić je otišao iz Partizana posle osvojenog prvenstva i Kupa Srbije, a njegov naslednik biće poznat narednih dana.

Stolica je glavni kandidat, ali sportski direktor Partizana Ivica Iliev nije želeo da govori o tome.

Generalni direktor Voždovca, kluba sa kojim Stolica ima još godinu i po dana ugovora, Goran Grkinić rekao je da je tom klubu čast što se Partizan interesuje za njegovog trenera.

„Treba da se zna neki red i da se prvo razgovara, napravi neki dogovor. Čuli smo da je Stolica najozbiljniji kandidat za novog trenera Partizana i čast nam je što se Partizan interesuje. To bi bio drugi trener koji iz Voždovca ide u Partizan posle Zorana Milinkovića, a takođe je i Nenad Lalatović bio trener Voždovca pre nego što je iz Napretka prešao u Zvezdu. To je samo dokaz da je klub na pravom putu i da odlično radi“, rekao je Grkinić za Telegraf.

Povezana vest:  Berluskoni odbio milijardu evra za prodaju Milana

Stolica je mali deo igračke karijere proveo u Partizanu, a pre dve godine je bio i u stručnom štabu crno-belih.

On je prošle sezone vodio Voždovac, sa kojim je četiri kola pre kraja pobedio Crvenu zvezdu i tako omogućio Partizanu da kasnije osvoji titulu šampiona Srbije.

Portal Mocartsport je naveo da je Marko Nikolić predložio da upravo Stolica bude njegov naslednik.

Povezana vest:  SP JAR, Brazil mora da nauči od Južne Afrike kako da organizuje SP

„Čelnici su učinili stvarno maksimalan napor da ostanem. U dugotrajnim razgovorima smo se dotakli i teme mog eventualnog naslednika. Predočio sam svoju ideju, vidim da se ona poklapa sa mišljenjem sportskog direktora. Držim da u Srbiji ima trenera sposobnih da rade u Partizanu“, kazao je Nikolić.

Nikolić je za Mocartsport rekao da mu je rastanak sa Partizanom teško pao.

„Partizan je institucija i zaslužuje poštovanje. Čast mi je što sam bio njegov deo. Ponosan sam na sve što je urađeno. Postoji samo jedna nagrada koja mi je draža od oba trofeja i priznanja za trenera sezone, a to je sud Partizanove publike“, rekao je Nikolić i zahvalio je svima u klubu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Slovenija protiv Alžira zabeležila prvu pobedu na SP

On je rekao da razlozi odlaska nemaju veze sa Partizanom i ljudima u klubu, već da je osetio da je dostigao maksimum u Srbiji i da se pojavila zasićenost ligom.

Partizan je blizu toga da produži ugovore sa Bojanom Ostojićem, Miroslavom Vulićevićem, Filipom Kljajićem, kao i još nekoliko igrača poput Evertona Luisa.

Sportski direktor Ivica Iliev rekao je da očekuje da cela ekipa koja je osvojila „duplu krunu“ bude na okupu za kvalifikacije.

„Očekujemo da cela ekipa u kvalifikacijama bude na okupu. Razmišljamo o dovođenju tri, četiri igrača“, rekao je Iliev za Mondo.