frenck_riberi_francuskaRiberiju preti kazna zatvora od tri godine

 

Fudbaler francuske reprezentacije i nemačkog Bajerna Frenk Riberi optužen je za seksualni odnos sa maloletnom prostitutkom. Riberijev kolega iz reprezentacije Karim Benzema takođe je priveden na ispitivanje, a sudski izvori kažu da će i on verovatno biti optužen za seksualne odnose sa istom tinejdžerkom.

Riberi (27) je doveden u prostorije istražnog suda u Palati pravde u Parizu sa lisicama na rukama, izjavili su očevici, ali je ubrzo pušten nakon plaćanja kaucije.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Crvena zvezda sa dva gola prednosti na revanš

Ovo je prva formalna optužnica podignuta u okviru sudske istrage, koja bi mogla da dovede do kažnjavanja fudbalera zatvorom od tri godine i novčanom kaznom od 45.000 evra.

Riberi nije nikada demantovao da je platio za seksualni odnos sa mladom Zahijom Dehar, ali njegov advokat Sofi Botaj rekla je novinarima da on nije znao da je djevojka maloletna.

Povezana vest:  Nezapamćeno interesovanje medija za Salcburg

Fudbaleri su privedeni po nalogu suda koji vodi istragu o navodima da je jedan noćni klub sa Šanzelizea povezao svoje klijente sa maloletnicama koje rade kao pratilje. Zahija je krajem aprila dala intervju magazinu „Match“ u kojem je pomenula fudbalere, ali je demantovala da se bavila prostitucijom.

Ona je tada rekla da ju je Riberi pozvao u Minhen u aprilu 2009. godine na proslavu svog 26. rođendana u jednom luksuznom hotelu i dodala da joj je igrač prošle godine platio tri puta za usluge pratilje. Prema francuskom zakonu, plaćanje maloletnicima za seksualne odnose predstavlja krivično delo.

Povezana vest:  Učesnicima Lige šampiona 15 odsto više para

Zahija, koja je postala punoletna u februaru, potvrdila je navode u francuskoj štampi da je bila mlađa od 18 godina kada je upoznala Riberija, ali je dodala da mu nije rekla koliko ima godina.