UEFA-Liga-EvropeFinansijski kolaps izbacio Majorku iz Evrope

 

Prošle sezone fudbaleri Majorce igrali su odlično u Primeri, a do pred sam kraj sezone borili su se čak i za četvrto mesto koje bi ih gurnulo prema kvalifikacijama Lige šampiona. Na kraju je Sevilja osvojila četvrto mesto, a Majorka je morala da se zadovolji petom pozicijom što im je donosilo plasman u Ligu Evrope. Međutim, kakve informacije dolaze u četvrtak iz sedišta Evropske fudbalske federacije (UEFA), ni u Evropskoj ligi neće nastupiti ova španska ekipa.

Povezana vest:  Deset najskupljih fudbalskih transfera

Razlog je finansijski kolaps kroz koji je prošao ovaj klub, a nadležni organi UEFA, koji su u četvrtak zasedali u Nionu, odlučili da isključe ekipu iz Evrope.

-Nakon potpunog uvida u stanje kluba evidentno je da Majorka ne zadovoljava kriterijume koje mora imati ekipa pre nastupa u nekom od evropskih takmičenja. Taj klub nije ispunio uslove za dobijanje licence i zbog finansijske krize ne možemo da im upalimo zeleno svetlo za igranje u Evropi – stoji u saopšenju.

Povezana vest:  Del Pjero sutra juri 700. meč za Juventus

Majorka će se verovatno žaliti na ovu odluku, ali ako žalba bude odbijena to bi trebalo da znači da će Viljareal zauzeti mesto Majorke u Ligi Evrope.

Dug Majorke, kako su pisali španski mediji, veći je od 80 miliona evra.