Fudbaleri Partizana poraženi su večeras u Beogradu sa 3:1 od Olimpijakosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Olimpijakos je poveo golom El Fardua Mohamed Ben Nabuanea u petom minutu, da bi Partizan izjednačio preko Leandra Tavambe u 10, a novu predno ekipi iz Pireja doneo je Ben Nabuanea svojim drugim pogotkom u 56.

Konačan rezultat postavio je Emanuel Emenike u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Revanš utakmica Olimpijakosa i Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se od 20.45 za sedam dana u Atini.

U prvih 45 minuta oko 25.000 navijača u Humskoj imalo je priliku da gleda zanimljiv meč, bilo je dosta lepih akcija, prilika, a viđena su i dva gola.

Olimpijakos je bio mnogo bolji rival u prvih desetak minuta, a inicijativu na početku je pretvorio u gol već u petom minutu. Everton je izgubio loptu na oko 30 metara od svog gola, koju je potom stigla do Marka Marina, a on je sjajno uposlio Bena koji je savladao Kljajića.

Povezana vest:  Real želi Vidića za 35 miliona

Crno-beli su se brzo vratili i izjednačili samo pet minuta kasnije. Đurđević je s leve strane prebacio loptu do Jankovića, a on je ubacio na peterac gde je dočekao Tavamba koji je uz dosta sreće poravnao na 1:1.

Nakon dva brza gola usledio je nešto miriniji period igre, a izabranici Miroslava Đukića su sredinom prvog dela preuzeli kontrolu na terenu, bili su mnogo opasniji rival i stvorili su nekoliko dobrih prilika.

Od 25. do 30. minuta pokušavali su Đurđević, potom Miletić i na kraju Ćirković glavom, ali rezultat se nije menjao. U finišu poluvremena, u 42. minutu, Đurđević je lepo proigrao Jankovića, ali ovaj nije uspeo da realizuje dobru priliku, pa se na odmor ipak otišlo rezultatom 1:1.

Povezana vest:  Ilić: Učiniću sve da se titula vrati u Humsku

Po završetku prvog poluvremena dogodio se manji incident u blizini tunela. Navijači crno-beli su počeli da ubaciju razne predmete na teren, a doletela je i jedna flašica sa vodom koju je na tribine „vratio“ igrač Olimpijakosa Romeo nakon čega je usledila reakcija i publike, igrača, ali i pomoćnog trenera Partizana Andrije Delibašića. Sve se, srećom, brzo smirilo.

Grčka ekipa je na samom početku drugog poluvremena imala veliku priliku, pošto je Seba u 49. minutu izašao sam ispred Kljajića, ali je golman Partizana sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Samo dva minuta kasnije uledila je brza akcija Partizana, Janković je zaustavljen, Leonardo je nastavio akciju ali je šutirao pored gola.

Povezana vest:  Nikolić želi bolji plasman Rada u predstojećoj sezoni

U 56. minutu je „sevnuo“ kontranapad Olimpijakosa, Seba je dodao do Bena koji je sjajnim udarcem da 12-13 metara savladao Kljajića.

Crno-beli su nakon tog gola „pali“, a Olimpijakos je postajao sve opasniji.

U 73. minutu Bojan Ostojić je dobro šutirao glavom posle kornera i nakon tog pokušaja šampion Srbije je krenuo odlučnije ka golu Olimpijakosa.

Imao je Partizan inicijativu u narednih 10 minuta, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozio gol Stefanosa Kapina.

U završnici susreta bila je primetna nervoza na terenu, a čak je došlo i do koškanja između fudbalera dve ekipe, ali nije bilo isključenja.

Olimpijakos je u sudijskoj nadoknadi vremena rešio pitanje pobednika. Sjajnu loptu Dioga Figeirasa u prazan prostor iskoristio je Emenike ; koje je ostao sam ispred Filipa Kljajića i posle driblinga ga savladao.