Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras, posle 10 godina, u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su u Beogradu, u revanš utakmici plej-ofa, pobedili ruski Krasnodar sa 2:1.
Zvezda se ukupnim rezultatom 4:4 plasirala u grupnu fazu, pošto je u prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Rusiji, izgubila sa 2:3 i dala gol više u gostima.

Crveno-beli su pred 50.000 ljudi na stadionu „Rajko Mitić“ poveli u sedmom minutu golom Nemanje Radonjića, a vodjstvo je udvostručio Gelor Kanga u 46. Gol za Krasnodar postigao je Andreas Grankvist u 82. minutu iz penala.

Povezana vest:  Sindikat fudbalera: Srpski fudbal je katastrofalan

Zvezda je tokom utakmice bila bolja, ali je do samog kraja strepela za prolaz dalje. Domaći su poveli već u sedmom minutu golom Radonjića, koji se dobro snašao posle odbijene lopte.

Posle toga pokušali su Vujadin Savić i Ričmond Boaći, koji je u 40. minutu pogodio stativu.

Zvezda je postigla drugi gol čim je počelo drugo poluvreme, u 46. minutu, kada je Kanga snažno šutirao sa oko 30 metara.

Povezana vest:  Stid Malbrank u Sent Etjenu

U samoj završnici vladala je neizvesnost na stadionu, a nervozu je uneo sudija Tobijas Štiler kada je dosudio penal posle duela Filipa Stojkovića i jednog igrača Krasnodara. Grankvist je bio precizan i smanjio na 1:2.

Krasnodar je mogao da izjednači u drugom minutu nadoknade vremena, ali je golman Milan Borjan odbranio šut Grankvista i izbacio loptu u korner. Do kraja utakmice Krasnodar je napadao, ali nije uspeo da postigne gol.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šahtjor u četvrtfinalu Lige šampiona

Žreb za grupnu fazu obaviće se u petak od 13 časova u Monaku.