rafa_nadal_atp_rimNadal kritikovao UEFA zbog Majorke

 

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal kritikovao je Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) nakon odluke da zbog finansijskih problema iz Lige Evrope isključi Majorku, španskog prvoligaša u kojem je on deoničar.

-Kao i svi navijači Majorke, smatram da je ta odluka težak udarac za klub jer igranje u evropskom kupu donosi uzbuđenja, a igrači su to zaslužili. Ne znam razloge koji stoje iza isključenja, ali ako su to ekonomski razlozi onda ne bi smelo da postoji nijedno evropsko takmičenje, jer su svi klubovi u sličnoj situaciji kao Majorka – izjavio je Nadal.

Povezana vest:  Luis van Gal: Majnc može da bude prvak Nemačke

Prvi svetski reket ranije ovog meseca kupio je deonice kluba sa Balearskih ostrva, koji je prošle sezone igrao odlično i tek u poslednjem kolu španske Primere „ispustio“ je četvrto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Majorka je kao petoplasirani tim stekla pravo učešća u Ligi Evrope, ali je UEFA zbog finansijskog kolapsa i dugovanja od oko 85 miliona evra prošlog četvrtka isključila klub iz tog takmičenja.

Povezana vest:  Golman Perić novo pojačanje Jagodine

Pomoćnik trenera Majorke Mihaela Laudrupa je stric Rafaela Nadala, bivši istaknuti igrač Barselone i reprezentacije Španije, Migel Anhel Nadal.