ivana_spanovic_1EP BARSELONA

Španović: u finalu će biti lakše

 

Prvog takmičarskog dana na prvenstvu Evrope u atletici reprezentativka Srbije Ivana Španović postigla je veliki uspeh plasmanom u finale skoka u dalj, a nakon kvalifikacija priznala je da je skakala sa velikom tremom.

-Teško sam podnela današnje nadmetanje za ulazak u finale. Bila je ovo prava borba i verujem da su ljubitelji atletike zaista uživali u neizvesnosti koja je trajala do poslednje serije – izjavila je juniorska vicešampionka Evrope, koja je danas u Barseloni osetila pravi žar seniorskih nadmetanja.

Povezana vest:  Srpski hodači Savanović i Filipović ostvarili normu za Olimpijske igre u Riju 2016.godine

-Nadam se da je ovako napeto bilo samo u kvalifikacijama i da će sutra u finalu biti mnogo lakše – rekla je Španović, koja je sa preskočenih 6,63 metra zauzela ukupno 11. mesto.

Na zaletištu skoka u dalj odvijala se prava drama, a koliko je jaka konkurencija govori I činjenica da jedna od favoritkinja za zlatnu medalju, Ruskinja Tatjana Kotova, sa ličnim rezultatom 7,42 metra nije uspela da se domogne finala evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Bolt: Sledeće godine je kraj, neću sebi da dozvolim da se brukam

Samo petnaest minuta posle Ivane Španović, u kvalifikacijama u bacanju diska nastupila je Dragana Tomašević, koja je takođe izborila plasman u finale hicem od 59,24 metara iz drugog pokušaja, što je bio ukupno četvrti rezultat.

-Važno je da sam se dobro osećala, da nisam imala tremu. Proteklih godina stalno sam očekivala veliki rezultat, pa se desi nešto što nismo planirali. Zadovoljna sam i spremna očekujem sutrašnje finale – izjavila je Tomašević.

Povezana vest:  Prezentacija Beograda kao domaćina prvenstva u atletici 2017