Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su večeras na svom terenu Bajern Minhen sa 3:0, dok je Seltik na gostovanju sa 3:0 slavio protiv Anderlehta u utakmicama drugog kola Grupe B Lige šampiona.

Derbi večeri igran je u Grupi B, pošto su se u Parizu sastali Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

Parižani su furiozno počeli meč i posle 80 sekundi sigli su do prednosti. Nejmar je po levoj strani prošao trojicu igrača i prosledio loptu na drugu stranu na kojoj je ostao usmalji Dani Alves koji je snažnim udarcem sa oko sedam metara iskosa savladao Svena Ulriha.

Povezana vest:  Herta nastavila seriju dobrih rezultata

Primljeni gol nije mnogo poremetio Bavarce, imali su kontrolu nad utakmicom, ali nikako nisu uspevali da dođu do gola. Ekipa Karla Anćelotija stvorila je nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali je gol Parižana ostao netaknut.

Posle novog kontranapada PSŽ je stigao do drugog gola, a ovaj put je Kilijan Mbape s desnog boka uposlio Kavanija koji je precizno šutirao iz prve sa ivice šesnaesterca.

Povezana vest:  Levandovski pod istragom

Početkom drugog dela meča, oba tima su imali po jednu dobru priliku. Prvo je Havi Martines u 50. minutu umalo glavom smanjio zaostatak svog tima, ali je Tijago Silva glavom s gol linije otklonio opasnost, da bi potom Nejmar dva minuta kasnije neprecizno šutirao sa oko pet metara iz izgledne prilike.

PSŽ je meč rešio u 63. minutu i to posle novog kontranapada, koju je ovaj put okončao Nejmar koji je dobro reagova na lošu reakciju defanzivaca Bavaraca i udarcem sa oko tri metra prosledio u mrežu Ulriha.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Oduševljeni Klinton ostaje i za osminu finala Mundijala

Seltik je na gostovanju u Briselu nadigrao Anderleht, a golove za trijumf postigli su Li Grifit u 38. minutu, Patrik Roberts u 50. i Skot Sinkler u 93.

PSŽ je prvi u Grupi B sa šest bodova, dok se na deobi drugog nalaze Bajern i Seltik sa po tri boda, a Anderleht je poslednji, četvrti bez bodova.