UEFA-Liga-EvropeKVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

 

OFK Beograd odigrao nerešeno protiv velikog Galatasaraja

 

 

Galatasaraj – OFK Beograd 2:2 (1:0)

 

Fudbaleri OFK Beograda priredili su jedno od najvećih iznenađenja u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope pošto se iz Turske vraćaju sa rezultatom 2:2 (1:0) protiv velikog Galatasaraja.

Romantičari sun a prepunom stadionu “Ali Sami Jen” deet minuta pre kraja gubili sa 2:0, ali su sjajnom igrom uspeli da nadoknade minus i dođu do rezultata koji bi mogao da ih dovede do senzacionalnog prolaska u naredni krug takmičenja.

 

Galatasaraj je bolje počeo meč, dok su se mladi igrači OFK Beograda isuviše bojažiljivo kretali po terenu. Domaćin je u prvih petnaestak minuta imao nekoliko dobrih polušansi, a u vođstvo je došao u 26. minutu pogotkom reprezentativca Turske Arde Turana. Od tog trenutka usledela  je još veća incijativa turskog tima, i prava je sreća što Galatasaraj nije otišao na poluvereme sa većim vođstvom. Za to je svavako bio zaslužan golman Bojan Šaranov koji je u nekoliko situacija sjajno reagovao i odbranio šuteve Arde i Badtala.

Povezana vest:  Anćeloti među kandidatima za trenera Milana

 

U drugom poluvremenu turski tim je nastavio istim tempom i u 75. minutu došao da predosti od 2:0, a u listu strelaca se ponovo upisao Arda Turan. Tada se činilo da će OFK doživeti katastrofu i da je evropska priča za ovu sezonu završena. Međutim, ubacivanjem u igru Injca i Krstića, trener Đurđević je napravio pravi potez. Upravo su njih dvojica postigli golove i to u 80. i 86. minutu, i tako doneli svom timu fenomenalan rezultat pred revanš koji je za sedam dana u Beogradu. Šokirani igrači Galatasaraja nisu uspeli da do kraja meča postignu barem još jedan gol i sa kakvom-takvom prednošću dođu na revanš u Beograd.

Povezana vest:  Reprezentacija stigla u Moskvu

 

OFK Beograd ima istorijsku priliku da za sedam dana na Karaburmi eliminiše velikog rivala i dođe do plasmana u 1. kolo Lige Evrope.

 

Galatasaraj – OFK Beograd 2:2 (1:0)

Strelci: Turan 26′, 77′ – Krstić 80′, Injac 86′

Stadion: Ali Sami Jen

Gledalaca: 20.000

Sudija: Niklas Volkvarc (Danska)

Žuti kartoni: Nil (Galatasaraj), Simić, Marković (OFK Beograd)

Povezana vest:  Štutgart deklasirao Frajburg i pobegao iz zone ispadanja

 

GALATASARAJ: Erčetin, Nil, Četin, Sarioglu, Turan, Akman, Ozkan (Pino 59′), Šarp, Balta, Ozbek (Cana 83′), Batdal (Kjuel 68′)

Trener: Frank Rajkard

OFK BEOGRAD: Šaranov, Mijatović (Filipović 46′), Nikolić, Rodić, Kecojević, Petković, Trivunović, Simić (Injac 75′), Žeravica (Krstić 67′), Marković, Milić

Trener: Dejan Đurđević