Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da će njegova ekipa već u Austriji pokušati da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, ali da će imati veliku šansu čak i da to ne uspe.

-Pokušaćemo već u Austriji da se plasiramo. Imamo svakako i drugu utakmicu protiv Gruzije, ako se slučajno nešto desi, ali ići ćemo na pobedu i želimo da rešimo taj problem već u Austriji – rekao je Muslin novinarima na okupljanju igrača u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Švedski klub prijavio sam sebe policiji zbog korupcije

Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i već tu će imati priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo. Tri dana kasnije će igrati u Beogradu sa Gruzijom u poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija. Muslin je istakao da medju reprezentativcima „nema euforije“ i da je siguran da će svi ozbiljno shvatiti narednog protivnika.

Uroš Spajić je otkazao nastup za reprezentaciju zbog povrede koje je doživeo igrajući za Anderleht, a neće biti i Jagoša Vukovića. Filip Kostić bi trebalo da bude spreman.

Povezana vest:  Ivanović: Prvi meč je uvek važan

-Nadam se da neće biti drugih otkaza i da ćemo se dobro spremiti. Momci su raspoloženi, u dobrom fizičkom stanju. Nadam se da ćemo uspešno da završimo kvalifikacije i da se plasiramo u Rusiju – rekao je Muslin

Po njegovim rečima, reprezentaciji Srbije „ide dobro“ i da se u ekipi oseća pobednička atmosfera. On je Austriju označio kao najkvalitetnijim protivnikom u grupi.

-Austrija je možda i najkvalitetniji protivnik od svih u grupi. Dobili smo ih u Beogradu, ali su imali najviše šansi protiv nas. Austrija neće biti mnogo motivisana, ali to može da bude mač sa dve oštrice. Nemaju šta da izgube. Svakako neće ući ležerno – kazao je Muslin.

Povezana vest:  Sevilja nastavila borbu za Ligu šampiona

Selektor je rekao da se nada velikoj podršci u Beču i da očekuje da srpskih navijača bude u značajnoj meri više nego austrijskih. Utakmica izmedju Srbije i Austrije igraće se u petak od 20.45 na stadionu „Ernst Hapel“ u Beču.