Upravni odbor Crvene zvezde zaključio je danas da je Milorad Mažić „pokazao lošu nameru“ protiv Napretka i u saopštenju naveo nekoliko primera zbog kojih klub ne želi da on više sudi toj ekipi.

-Mažić je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Zvezda primila gol – navodi se u saopštenju Zvezde posle sastanka Upravnog odbora.

Povezana vest:  Blater osudio zahtev za bojkot SP 2018. i 2022.

Naposredan povod sastanka Upravnog odbora je, kako se navodi, način na koji se sudi kada Mažić delegira i sudi utakmice Crvene zvezde.

Klub je podsetio na detalje sa nekih ranijih utakmica koje je sudio Mažić, a kao primer je naveo nedosudjen penal nad Ričmondom Boaćijem „posle rvačkog zahvata“ protiv Partizana, kao i „nedosudjen faul kada je slomljena noga Branku Jovičiću“ protiv Čukaričkog.

Povezana vest:  Lampard propušta meč protiv San Marina

-Crvena zvezda zato ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić. A, da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu, neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako Fudbalski savez Srbije ne sankcioniše takvo ponašanje – piše u saopštenju.

Upravni odbor Zvezde je čestitao igračima i stručnom štabu na svemu što je do sada postignuto.

Povezana vest:  Noel Le Grae novi predsednik Fudbalskog saveza Francuske

-Mnogi veliki evropski klubovi, jednako kao i Crvena zvezda znaju koliko je teško sa uspehom igrati paralelno u više takmičenja – piše u saopštenju.

Ističe se, takodje, da su porazi sastavni deo sporta i da Crvena zvezda čestita Napretku na pobedi. Zvezda saopštenjem želi da „upozori“ celu sportsku javnost da sa pažnjom prati odnos FSS prema klubu, a „kako se ne bi ponovili dogadjaji sa kraja prvenstva prošle sezone.