Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da će se sutra pridružiti generalnom štrajku u znak protesta zbog akcija španskih vlasti tokom glasanja na referendumu o nezavisnosti Katalonije.

Barselona je navela da profesionalne ekipe ni podmladak neće trenirati u utorak i da će sedište kluba biti zatvoreno.

Zaposleni u Barseloni su danas održali 15-minutni štrajk kako bi osudili nasilje tokom referenduma.

Povezana vest:  Biševcu i Gameiru pozlilo na povratku iz Dubaija

Đirona je, takođe, otkazala treninge za utorak i navela da će ceo klub biti zatvoren, dok će Espanjol obaviti trening iza zatvorenih vrata. Espanjol je naveo da će poštovati odluke svojih zaposlenih o tome da li će štrajkovati ili ne.

Barselona je pokušala da odloži nedeljnu utakmicu protiv Las Palmasa, ali je španska liga odbila zahtev katalonskog kluba, pa je meč odigran pred praznim tribinama stadiona Kamp Nou.

Povezana vest:  Pike: Imam poverenja u Gvardiolu

Fudbalski klub Barselona, jedan od glavnih simbola Katalonije, otvoreno je podržao održavanje referenduma.

U nedelju je održan referendum o nezavisnoti Katalonije. Izašlo je nešto više od 40 odsto upisanih birača, a 90 odsto je glasalo za nezavisnost.

Zvaničnici su saopštili da je više od 890 civila i oko 430 policajaca povređeno u sukobima jer je centralna vlada pokušala da zaustavi referendum o nezavisnosti Katalonije, koji vlasti u Madridu smatraju neustavnim.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Fiorentina bolja od Dnjepra, Ludogorec lako protiv Dinama

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeć katalonski sindikati i udruženja pozvali su građane da sutra stupe u generalni štrajk.