Chelsea_logoKalu: Siti ne može da kupi titulu u Premijer ligi

 

Fudbaler Čelsija Salomon Kalu ocenio je danas da nova, skupa pojačanja ne mogu da garantuju Mančester sitiju osvajanje Premijer lige u predstojećoj sezoni.

Uprava Mančester sitija je u letnjem prelaznom roku potrošila oko 80 miliona funti na dovođenje novih igrača – Aleksandra Kolarova, Džeroma Boatenga, Jaja Turea i Davida Silvu, a očekuje se da će i napadač Intera Mario Baloteli do kraja prelaznog roka pojačati engleski klub.

Povezana vest:  Marka: Ronaldo u Realu do 2018. godine

-Ne znači da ćete osvojiti titulu ako svake godine dovedete u klub 10 novih igrača. Siti je to uradio prošle godine i zauzeli su peto mesto u prvenstvu. Ne verujem da će ove godine biti mnogo jači – rekao je Kalu britanskim medijima.

-Trošenje novca i nova pojačanja vam ništa ne garantuju. I dalje su tu Mančester junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul koji će uvek biti u vrhu. Siti može da ostvari dobre rezultate zbog kvalitetnih fudbalera koji su došli, ali utakmica se dobija samo na terenu – dodao je on.

Povezana vest:  Dodić: Pobedom protiv Zvezde da sačuvamo treće mesto

Kalu je ocenio da Čelsi ima spreman tim koji će se ove sezone ravnopravno boriti za osvajanje Premijer lige i Lige šampiona.

-Dobro je kada sačuvate istu ekipu. Ovaj (Čelsijev) tim je prošle sezone osvojio ‘duplu krunu’ i znamo kako se pobeđuje. Pokušaćemo da uvedemo u ekipu mlade igrače i oni će pokazati da su kvalitetni – rekao je Kalu.

Povezana vest:  Lampard: Želeo sam da ostanem u Čelsiju

-Nas će svako želiti da pobedi – mi smo šampioni. Protiv nas svi igraju najbolje što mogu. Od kada sam (2006) došao u Čelsi za titulu smo se borili sa Mančester junajtedom. Ove godine će, pored njih, tu biti Liverpul, Arsenal i Siti – dodao je Kalu.

Uprava Čelsija pokušava da se dogovori sa Benfikom oko transfera fudbalera sredine terena Ramiresa. Mediji spekulisu da Čelsi nudi portugalskom klubu 18,2 miliona funti.