kleo_helsinkiKVALIFIKACIJE ZA LŠ

Partizan do plej ofa posle nove pobede nad Helsinkijem

 

Fudbaleri Partizana izborili su učešće u plej ofu za plasman u Ligu šampiona, pošto su večeras u Helsinkiju pobedili domaći HJK sa 2:1 i prošli dalje ukupnim rezultatom od 5:1.

Oba gola za Partizan postigao je Brazilac Kleo, prvi u 9. minutu, a drugi u 2. minutu sudijske nadoknade. Jedinu gol za Helsinki postigao je Mohamed Kamara u 39. minutu.

Crno-beli će ime protivnika u borbi za plasman u Ligu šampiona saznati u petak oko podneva kada se bude održao žreb u Nionu.  Sigurno je da će zadatak u mečevima plej ofa, koji su na program 17. ili 18. avgusta i 24. ili 25. istog meseca, biti mnogo teži nego u dvomeču sa Helsinkijem.

Povezana vest:  Rafael Benitez ponovo u Italiji?

Partizan je plasman u narednu rundu takmičenja nagovestio još pre sedam dana u Beogradu, kada je protiv HJK-a slavio sa ubedljivih 3:0.

Kvalitet je potvrdio već u 9. minutu duela u Helsinkiju, kada je Ivica Iliev centrirao sa leve strane, Nemanja Tomić uspeo samo da zakači loptu, ali je Kleo iz veoma teške situacije volejom prebacio golmana domaćih Vilea Valena za vođstvo od 1:0. Tada je već bilo jasno da će Partizan dalje, pošto je lider finskog prvenstva morao da postigne pet golova kako bi nadoknadio zaostatak. A uspeo je da to učini samo jednom, kada je Partizan izgubio loptu na sredini terena, a Kamara snažnim i preciznim šutem sa oko 25 metara doneo Helsinkiju izjednačenje.

Povezana vest:  Hari Rednap: Kraj sezone za Ledlija Kinga

partizan_slavlje_helsinkiHelsinki je i posle tog gola imao terensku inicijativu, ali je golmanu Partizana Radiši Iliću uglavnom pretio samo šutevima sa distance, koji nisu bili toliko opasni kao Kamarin u 39. minutu.

Partizan je šansu tražio iz kontranapada, ali je u završnici nedostajalo koncetracije, pa su prilike bile retke, mada je utisak bio da su crno-beli zadovoljni rezultatom i zato nisu svim snagama jurili u napad.

Srpski šampion je, ipak, uspeo da potvrdi pobedu u sudijskoj nadoknadi, kada je Kleo iskoristio odličan pas Ivana Stevanovića i postigao svoj peti gol za Partizan na četiri ovosezonske utakmice u Evropi.

Povezana vest:  Adrijano prešao u Barselonu

Partizan je tako sa dve pobede nad Helsinkijem stigao do poslednje prepreke na putu ka prvom učešću u Ligi šampiona posle sezone 2003/2004.

Eliminacijom HJK-a Partizan je već obezbedio mesto u grupnoj fazi takmičenja u Ligi Evropa.

Stadion: Finer.

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

Helsinki: Valen, Kansikas, Kamara, Magnuson, Rafinja, Sorsa, Pelvas (od 62′ Makela), Parika (od 75′ Vesto), Ba, Ojala, Rihilati (od 33′ Fauler).

Partizan: Ilić, M. Jovanović, Krstajić (od 82′ Stanković), Stevanović, Lazevski, Smiljanić, Petrović (od 71′ B. Jovanović), Ilić, Tomić, Iliev (od 62′ Davidov), Kleo.