waterpolo_ballAkcija „Školska vaterpolo liga” od 15. septembra

 

Sekretarijat za sport i omladinu finansijski je pomogao Vaterpolo savez Beograda koji će od 15. septembra pa do 31. decembra realizovati akciju „Školska vaterpolo liga”, u kojoj će učestvovati učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. Program će se odvijati u svim školama koje imaju bazene i u sportsko-rekreativnim centrima „Banjica”, „Tašmajdan”, „Vračar” i „Tent” u Obrenovcu.

Povezana vest:  Savić selektor u naredne četiri godine

– Vaterpolo savez Beograda je posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu prošle godine, prvog mesta u Svetskoj ligi i zlatne medalje na FINA kupu u Oreadi u Rumuniji planirao čitav niz akcija, kako bi što više popularisao ovaj trofejni sport. Jedna od njih je i „Školska vaterpolo liga”,  čiji je cilj da što više učenika nauči da pliva, da učestvuju u školama plivanja i vaterpola, kao i na školskim takmičenjima – rekao je Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu.

Povezana vest:  Vaterpolisti sutra protiv SAD na startu Svetske lige

Vaterpolo savez Beograda će sredstvima koja je dobio od grada pokriti troškove nabavke opreme i rekvizita, prevoz polaznika, zakup termina na bazenima, štampanje promotivnog materijala, pehara i medalja i drugo.