bekam_plakatiDejvid Bekam: Nadam se da ću se ne teren vratiti u septembru

 

Engleski vezni igrač Dejvid Bekam, koji zbog povrede i operacije Ahilove tetive ne igra od marta ove godine, nada se ranijem povratku na terene od onoga koji su nagovestili lekari.

Bekam se povredio 14. marta igrajući za Milan u prvenstvenoj utakmici protiv Kijeva. U tom je meču povredu zaradio u samoj završnici, a već u svlačionici je, prema svedočanstvu saigrača, plakao jer je već tada znao da je ostao bez Svetskog prvenstva. Na njemu je, na kraju, ipak završio, ali samo u odelu na klupi u svojstvu tehničke podrške ekipi i stručnom štabu, a ne u igračkoj ulogi, kako je želeo.

Povezana vest:  Januzaj se odlučio za Belgiju

Lekari su prognozirali da Bekam neće biti spreman za povratak na terene pre oktobra.

-Želim da se vratim dve ili tri nedelje pre njihovih prognoza. Bitno je samo ojačati mišić lista na povređenojj nozi – rekao je Bekam.

La Galaksi, koji je u subotu izgubio prijateljsku utakmicu u Pasadeni od Bekamovog bivšeg kluba, madridskog Reala s 3-2, iako je posle prvog poluvremena vodio s 2-0, trenutno je vodeći u MLS ligi s 40 bodova.

Povezana vest:  Klop veruje u dobar rezultat protiv Arsenala

Šest od zadnjih sedam utakmica u osnovnom delu sezone LA Galaksi će odigrati na domaćem terenu. Ukoliko se Bekam zaista vrati pre predviđenog roka, tada bi američki gledaoci 24. septembra mogli da uživaju u festivalu zvezda. Naime, toga će dana ekipa iz Los Anđelesa igrati protiv Nju Jork Red Bulsa, čiji je novi član francuski napadač Tjeri Anri.

Povezana vest:  Milojević: Bili smo bolji za gol