Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Maroka sa 1:2, u prijateljskoj utakmici u Torinu.

Moroko je poveo u 28. minutu golom Hakima Zijeha iz jedanaesterca, a izjednačio je Dušan Tadić u 37. minutu. Pobedu Maroku doneo je Kalid Butaib golom u 40. minutu.

Selektor Srbije Mladen Krstajić izmenio je sastav za večerašnju utakmicu. U startnoj postavi nije bilo dosadašnjeg kapitena Branislava Ivanovića, a ekipu je predvodio novi kapiten Aleksandar Kolarov. Na golu je od početka bio Marko Dmitrović, a u prvoj postavi bili su i Andrija Živković, Dušan Tadić, Dušan Basta, Nemanja Matić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić, Duško Tošić i Nikola Maksimović.

Povezana vest:  Almerija napravila veliko iznenađenje pobedom nad Atletikom

Uoči početka utakmice na stadionu Torina obeležen je jubilej Tadića, koji je odigrao 50 utakmica za državni tim. On je dobio dres sa brojem 50 i cveće od predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Maroko je na početku utakmice imao dve šanse, a prvu priliku Srbija je imala u 19. minutu, kada je Tošić glavom poslao loptu preko gola.

Maroko je poveo u 28. minutu golom Hakima Zijeha iz jedanaesterca, koji je dosuđen posle duela Maksimovića i Amrabata.

Povezana vest:  Aleks Ferguson: Runi se vraća u formu, a Berbatov je mogao dati i više golova

Srbija je izjednačila u 37. minutu golom Tadića, posle dobre akcije i dodavanja Adema Ljajića. Samo tri minuta kasnije Maroko je ponovo poveo. Zijeh je sa desne strane dobro centrirao pred gol Srbije, a loptu je sačekao Butaib i bez problema je poslao u mrežu.

Selektor Mladen Krstajić je na poluvremenu u igru uveo Luku Milivojevića umesto Živkovića. Maroko je na početku drugog dela imao više loptu, ali je prvu priliku imala Srbija preko Mitrovića, a posle njega pokušao je i Kostić.

Krstajić je posle toga uveo Marka Grujića umesto Matića, kao i Mijata Gaćinovića umesto Tadića. Posle njih, u 73. minutu u igru je ušao Ivanović umesto Maksimovića.

Povezana vest:  Italija spremna da proslavi titulu

U tim trenucima šansu za Maroko propustio je Zijeh, kada je dobro intervenisao Maksimović, a za Srbiju neprecizan je bio Grujić, koji je loptu poslao pored stative.

Ivan Obradović je u 78. minutu ušao u igru umesto Kolarova, a posle toga Aleksandar Prijović zamenio je Ljajića.

Srpski fudbaleri su do kraja utakmice pokušavali da naprave šansu za gol, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Narednu prijateljsku utakmicu Srbija će igrati u utorak protiv Nigerije u Londonu.