brazil_slavljePRIJATELJSKI SUSRET

Brazil pobedio SAD

 

U nastavku prijateljskih mečeva obnovljeni Brazil, pod vođstvom novog selektora Mana Menezesa, impresionirao je u prvoj utakmici posle Svetskog prvenstva. Brazil je u gostima savladao SAD sa 2:0.

Prijateljsku utakmicu u Eist Ruterfordu gledalo je više od 77.000 navijača, a u glavnim ulogama su videli dvojicu mladića koje bivši selektor Karlos Dunga nije želeo da vodi u Južnoafričku Republiku. Pobedu Brazilu doneli su 18-godišnji napadač Santosa Neimar i dve godine starija zvezda Milana Aleksandre Pato.

Povezana vest:  Mazić: Najvažnija je pravovremna stručna reakcija

Neimar, igrač Santosa, u svome debiju za seniorsku brazilsku selekciju je postigao u 29. minuti posle dodavanja Andrea Santosa, dok je Pato povećao prednost u poslednjoj minuti prvog poluvremena, postigavši svoj drugi gol za reprezentaciju u devetom nastupu.

Menezes je posle preuzimanja funkcije selektora obećao da će promeniti Dungin prilično defanzivni stil igre i vratiti tradicionalni brazilski napadački fudbal. Za sada se čini da je na dobrom putu. Protiv Amerikanaca je predstavio sistem igre 4-3-3 sa Patom u sredini, i Neimarom i kapitenom Robinjom na krilnim pozicijama u napadačkoj liniji.

Povezana vest:  De Rosi ostaje u Romi

I američki selektor Bob Bredli napravio je nekoliko promena u odnosu na SP, ali one za sad nisu donele rezultata. Amerikanci su izgubili i 15. put u 16. duelu sa Brazilcima. Nije isključeno da je Bredliju ovo bila poslednja utakmica na američkoj klupi jer mu ugovor ističe u decembru, a Američki fudbalski savez za sada nije pokazao jasnu nameru da produži saradnju.

Povezana vest:  Bajern veruje u Van Gala uprkos lošim igrama tima