Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da njegova ekipa u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena mora da odigra najbolju utakmicu ove sezone ukoliko želi da se domogne finala u Kijevu.

„Ne znam koliko ;cIe biti značajna prednost iz prve utakmice. Znamo šta se dogodilo protiv Juventusa i protiv Bajerna prošle godine. Potrebno nam je izdanje na najvišem nivou. Moramo da odigramo utakmicu kao ni jednu do sada ove godine kako bismo prošli dalje. Spremni smo i učinićemo sve da se domognemo finala“, rekao je Zidan.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, 30. KOLO, Lion rutinski odirgao protiv Grenobla

Real je prošle srede u Minhenu pobedio Bajern posle preokreta sa 2:1, a isto tako bilo je i prethodne sezone, međutim, u revanšu su na svom stadionu poraženi istim rezultatom. Ekipa Zinedina Zidana je potom u ;produžecima s dva gola Kristijana Ronalda, koji je kompletirao het-trik, izborila plasman u finale.

Madriđani će sutra od 20.45 dočekati Bajern u revanšu polufinala Lige šampiona, ali u kraljevskom klubu zabrinuti su, pošto su u odlučujućim utakmicama ove sezone na Santjago Bernabeu imali dosta problema.

Povezana vest:  Ulaznice za Srbija - Grčka 200, 400 i 500 dinara

„Moramo da mislimo samo na dobre stvari iz utakmice u Minhenu, ali i da izvučemo pouke iz revanša sa Juventusom kod kuće. Ukoliko to budemo uradili i budemo koncentrisani možemo da ispišemo nove stranice istorije i domognemo se novog finala“, rekao je rezervni golman Reala Kiko Kasilja.

On je dodao da je ekipi potrebna velika podrška navijača, kao na meču protiv Juventusa kada su gubili sa 3:0 u četvrtfinalu i bili nadomak produžetaka.

Povezana vest:  Aleksandar Kovačević pretio novinaru i psovao ga

U Bajernu se s druge strane takođe sećaju prošlogodišnjeg revanša na stadionu Santjago Bernabeu.

„Mislim da znamo šta moramo da radimo. Znamo prošle godine kako je bilo. Svakako posedujemo kvalitet da pobedimo Real“, rekao je napadač Bajerna Sandro Vagner.

Madriđani takođe imaju problema s odbranom, pošto je desni bek Danijel Karvahal povređen, a Zidan je rekao da razmatra da napadača Lukasa Vaskeza postavi na tu poziciju, a možda će priliku dobiti i mladi Ašraf Hakimi.