ŠKOTSKA LIGA, VESTI

Scottish_football_association_logoBolji rezultati, koje Rendžers beleži u poslednje vreme, popravili su raspoloženje svih u klubu. Zato i ne čudi da DaMarcus Beasley, krilni fudbaler, tvrdi kako nikad nije ni želeo da ode s Ajbroksa. Amerikanac je tokom većeg dela sezone bio u drugom planu, ali se u decembru vratio u postavu:

– Pričao sam s trenerom. Neophodno mi je da igram, kako bih obezbedio mesto u postavi SAD pred Svetsko prvenstvo, a on me je razumeo. Razgovor bih opisao kao ljudski. Ukazao mi je priliku. Nisam nikad želeo da odem, već samo da dobijem šansu da se dokažem.

Beasley je bio precizan i protiv Dandi junajteda i protiv Madervela, a od ekipe očekuje još bolja izdanja:

– Edu i Pedro Mendes se još uvek oporavljaju od povreda i zato je jasno da postoji prostor za znatan napredak. Ne zadovoljavamo se postojećim nivoom spreme već nastojimo da se poboljšamo.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, REZULTATI, Novi poraz Partizana, Dinamo Moskva i Salcburg prošli dalje

Kad je reč o državnom timu, bivši član PSV Ajndhovena i Mančester sitija je dodao:

– Naravno da razmišljam o šampionatu sveta. Ipak, ono ne počinje sutra. Trenutno uživam u nastupima za Rendžers i želim da odbranimo titulu.

 

Csaba Laszlo, menadžer Hartsa, sastavio je spisak želja za januarski prelazni rok, ali mogućnost da one budu ostvarene neće zavisiti od Deda Mraza već od vlasnika Vladimira Romanova. Mađarski stručnjak je izjavio:

– U mojoj beležnici se nalaze imena dobrih fudbalera, voljnih da se priključe našem timu. Više detalja moglo bi da bude poznato tokom iduće nedelje.

Laslo smatra da je ekipi i te kako neophodan kvalitetan napadač. Međutim, gazda Romanov je odbacio sve menadžerove zahteve prošlog leta. Mediji veruju da je Laslo još pre par nedelje dostavio vlasniku spisak s imenima pet ili šest fudbalera, ali odgovor nije usledio do danas. U svetlu tih okolnosti, mnogi omladinci su dobili priliku. Vezni Michael Stewart je najbolji strelac ekipe s četiri pogotka. Zanimljivo je da je Ismael Bouzid, strelac pobedonosnog gola u duelu sa Seltikom, zamenjen nedugo pošto je zatresao mrežu. Laszlo je obrazložio:

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Počinje takmičenje za najjačeg šutera

– Ne zanima me previše što je postigao pogodak. Planirao sam da zamenim Alžirca i pre tog trenutka. Razljutio me je jer je nepotrebno dobio žuti karton, a nije ispratio ni taktičke zamisli koje sam mu predočio.

 

James McFadden, saigrač Barrya Fergusona, apelovao je na novog selektora Škotske da u državni tim vrati njegovog aktuelnog klupskog druga. Bivši kapiten Rendžersa je ispao iz konkurencije kod Georgea Burleya, prošlog predvodnika, jer je učestvovao u jednom noćnom opijanju. Ferguson od letošnjeg prelaska u Birmingem igra dobro, a McFadden je zaključio:

Povezana vest:  POSLE MEČA VENTSPILS-CRVENA ZVEZDA, Bajković: Možemo mnogo bolje

– Nadam se da će novi selektor razmisliti o njemu. Ujedno sam uveren da bi Barry prihvatio poziv i pristao da igra za Škotsku. Radi se o kvalitetnom fudbaleru čija nam pomoć nedostaje. Ponovo uživa u fudbalu otkako je stigao u Birmingem. U nekadašnjoj sredini se iz nedelje u nedelju suočavao s pritiskom. Pripisivana mu je krivica za svaki poraz. Sad može da se opusti.

Inače, Ferguson je 45 puta oblačio reprezentativni dres, a do pomenutog incidenta u aprilu je bio i kapiten. Na listi nepoželjnih našao se i Allan McGregor, golman Rendžersa.