neymarČelsi mami Nejmara s 55.000 funti nedeljno
Engleski fudbalski šampion Čelsi očigledno je odlučio da primeni sve raspoloživa sredstva do kraja aktuelnog prelaznog roka kako bi u svoje redove doveo talentovanog Brazilca Nejmara.
U tu je svrhu 18-godišnjem fudbalera Santosa i novopečenom seniorskom brazilskom reprezentativcu ponudio čak 55.000 funti nedeljnu platu, tvrdi Daily Mail.
Sam Nejmar je u utorak preko svog agenta poručio da će konačnu odluku o odlasku u Englesku ili ostanku u Brazilu doneti do kraja ove nedelje posle razgovora s porodicom. Daily Mail navodi i kako su Santosovi čelni ljudi u utorak održali sastanak s igračevim ocem koga su pokušali u da uvere da je za njegovog sina najbolja opcija ostanak u sadašnjem klubu. Navodno su mu čak ponudili i novi ugovor kojim bi mu plata bila povećana na oko 40.000 funti nedeljno.
U nagovaranje Nejmara da ne menja klupske boje uključio se i brazilski selektor Mano Menezes koji tvrdi da bi za mladića najbolje bilo da još nekoliko godina ostane u Santosu.
-Još ne znam hoću li ostati ili otići, ali sigurno ne želim da  napustim ekipu poput Santosa kako bih igrao za Čelsijeve rezerve. Uzeću u obzir savet selektora Menezesa pre konačne odluke – izjavio je Nejmar.
Povezana vest:  Matić iz ličnih razloga nije nosio cvet maka na dresu