tomislav_karadzic_kzn_hajatKaradžić: Najteža sednica u karijeri! Antić ostaje i primaće mesečno 50.000 evra!

 

Reprezentaciju Srbije i dalje će sa klupe predvoditi selektor Radomir Antić, saopšteno je posle današnje sednice Izvršnog odbora nacionalnog Fudbalskog saveza (FSS). Predsednik FSS Tomislav Karadžić na konferenciji za novinare je rekao da je izbor Antića posledica brojnih razgovora i ocenio da selektorov ostanak nije najbolje rešenje, ali da se Izvršni odbor odlučio za njega zato što sada nema boljeg kandidata.

-Rešenje je rezultat mnogih razgovora sa selektorom, Stručnim odborom FSS i brojnim kandidatima. Ocena je da u ovom trenutku nemamo boljeg kandidata, uz napomenu da je zbog rezultata Antić imao prednost – kazao je Karadžić.

Antić će zato predvoditi Orlove i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, mada još nije poznato ko će ga menjati na prve četiri utakmice na kojima neće moći da sedi na klupi zbog suspenzije Svetske fudbalske federacije (FIFA).

-Ovo nije najbolje rešenje. Pre svega zbog toga što selektor neće moći da vodi ekipu na sledeće četiri utakmice, ali ne mislimo da bi neko drugi to mogao bolje da radi zbog Antićevog poznavanja ekipe i sistema rada – naveo je Karadžić i dodao da Antić treba da odluči ko će ga privremeno menjati.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Vesti

Antić bi tu odluku trebalo da saopšti u narednih nekoliko dana, kada se sa Zlatibora vrati u Beograd. Time bi i definitivno trebalo da bude stavljena tačka na oštre sukobe Antića sa rukovodstvom FSS, nastale posle razočaravajuće eliminacije u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Moram da priznam da mi je ovo bila najteža sednica u karijeri, kako sportskoj tako i privrednoj. Bilo je mnogo gorčine i kritika na rad i ponašanje selektora, ali verujem da će vreme pred nama promeniti tu sliku. Svi treba da poradimo na tome, i selektor i FSS i mediji – naveo je Karadžić.

-Aroganciju, netoleranciju i tvrodoglavost svi treba da ostavimo iza sebe i da radimo u interesu srpskog fudbala da bismo spremni dočekali kvalifikacije – dodao je on.

Povezana vest:  Keši spreman da se vrati na mesto selektora Nigerije

Ostanak Antića na klupi Orlova uslovio je i revidiranje njegovog ugovora, odnosno smanjenje plate od 100.000 evra mesečno za oko 50 odsto.

-FSS je insistirao na tome. Trebalo je to da se uradi i ranije, jer bi tada možda bio i izbegnut način na koji je selektor biran – rekao je Karadžić i slikovito odgovorio na pitanje da li je pomirenje moguće posle razmene teških reči i uvreda poslednjih nedelja.

radomir_antic_zreb_fud-Perje je prosuto, čase su slomljene. Nećemo više koristiti takve termine. Postoji u FSS klima da se odnosi na svim relacijama promene i da očistimo sve što je napravljeno – dodao je Karadžić.

Predsednik FSS je naveo da je Antić dobio maksimalnu podršku do kraja mandata i da njegov ostanak neće zavisiti od rezultata i eventualnog neuspeha u kvalifikacijama.

-Nećemo da budemo kao na strelištu gde neko drži prst na obaraču I čeka žrtvu. Niko ne može da garantuje plasman na EP, ali ćemo raditi sve što je u našoj moći da bismo postigli uspeh. Ne prihvatamo presiju da se čeka greška da bi stradali selektor ili predsednik. Selektor i momci koji treba da izguraju kvalifikacije imaju maksimalnu podršku – rekao je.

Povezana vest:  Mediji: Inter i Real se dogovorili o transferu za Majkona

Karadžić nije želeo da kaže sa kojim se kandidatima za selektora pregovaralo, navodeći da mu je namera da sačuva dobre odnose sa stručnjacima.

Kazao je i da bi sutra i definitivno trebalo da bude poznato ko će predvoditi mladu reprezentacije Srbije na poslednje dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine.

Selektor mlade reprezentacije Ratomir Dujković podneo je ostavku zbog loših rezultata. Generalni sekretar FSS Zoran Laković kazao je da će Dujkovića na mečevima sa Kiprom i Hrvatskom zameniti dosadašnji selektor omladinske reprezentacije Tomislav Sivić, a da će se po završetku kvalifikacija raspravljati o trajnom rešenju.