kleo_anderleht_parPLEJOF LIGE ŠAMPIONA

Partizan u LIGI ŠAMPIONA

 

NA, NA, NA LIGA ŠAMPIONA!

 

Srbija peva Partizan je u LIGI ŠAMPIONA!!!

 

radost_anerleht_partizanPosle 2:2 u Beogradu, posle lošeg prvog poluvremena u Humskoj 1 fudbaleri Partizana predvođeni Aleksandrom Stanojevićem pobedili su Andrleht u Belgiji! Ponovila se noć od pre sedam godina i meča sa Nju Kaslom.

Ponovo su crno beli pobedili na penale a fudbaleri Andrlehta promašili su tri penala.

Golove za Partizan u penal seriji postigli su Kleo, Radosav Petrović i Stanković dok su promašili Mladen Krstajić i Aleksandar Davidov.

Na kraju regularnog toka bilo je 2:2, baš kao u Beogradu pa su se igrali produžeci a fudbaleri Partizana uspeli su večeras da se plasiraju u Ligu šampiona, pošto su u Briselu, u revanš utakmici plej ofa, Odlučujuću, petu, penal seriju promašio je Mbark Busufa.

Partizan je golovima Brazilca Klea u 15. i 53. minutu došao do prednosti od 2:0. Romelu Lukaku je u 64. minutu smanjio zaostatak Anderlehta, a konačan rezultat regularnog toka postavio je Gijom Žile u 71. minutu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Srbija - Italija 1:1 na poluvremenu

Jedini put do sada Partizan je igrao u Ligi šampiona 2003. godine, kada je takođe posle penala izbacio Njukasl. Fudblaeri Partizana utakmicu su odigrali sa crnim florom na rukavima u znak sećanja na legendu kluba Stjepana Bobeka koji je pre umro pre dva dana.

Crno-beli su hrabro počeli utakmicu, a u petom minutu Mladen Krstajić je, posle kornera, šutirao u golmana Silvija Prota. Deset minuta kasnije Partizan je poveo, posle kornera koji je izveo Iliev, Kleo je glavom poslao loptu u mrežu. U 19. minutu iz igre je zbog povrede morao da izađe Saša Ilić, a od tog trenutka Anderleht je „zagospodario“ sredinom terena. Dva minuta kasnije Busufa je pokušao sa distance, Radiša Ilić je loše intervenisao a lopta je otišla u korner.

navijaci_anderleht_partizanJan Polak je u 32. minutu šutirao sa 20 metara, Ilić je odbranio, a isti ishod u duelu ove dvojice bio je i u 41. minutu. Crno-beli su do velikog vođstva došli u 53. minutu, kada je Davidov centaršutom sa desnog boka pronašao Klea, koji je usamljen na petercu matirao domaćeg golmana. Posle drugog postignutog gola Partizan se potpuno povukao, a Anderleht je u 64. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane crno-belih i golom Lukakua smanjio na 2:1.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Advokat: Spremni smo za Jermeniju

Samo dva minuta kasnije Iliev je mogao da reši meč, ali je sa pet metara pogodio golmana Anderlehta. Domaćin je izjednačio u 71. minutu fantastičnim udarcem Žilea sa preko 20 metara.

Do kraja regularnog toka Anderlehtu je poništen još jedan gol, zbog ofsajda Lukakua. Po jednu šansu u prvom produžetku imali su Žonatan Ležer i Iliev, a u 116. minutu Lukaku je neometan šutirao pored gola.

Serije penala započeo je, veoma prezicno Kleo, a zatim je promašio Matijas Suarez gađao visoko preko gola. U drugoj seriji Proto je odbranio šut Krstajića, ali je i Lukas Bilja ciljao iznad prečke.

Povezana vest:  Vermezović trener Pajratsa, želi da dovrši posao u JA

Drugi gol sa bele tačke za Partizan postigao je Radosav Petrović, a zaostatak Anderlehta smanjio je Žile. Nakon toga Proto je odbranio još jedan šut, Davidovu, a na 2:2 izjednačio je Ležer. Mladi rezervista Vojislav Stanković postigao je treći, kako se ispostavilo, pobedonosni gol, jer je zatim Busufa poslao loptu daleko iznad gola.

Žreb za takmičenje po grupama održava se u četvrtak u 18.00 u Monaku.

Stadion: Konstant Vanden Stok u Briselu.

Gledalaca: Oko 27.000

Sudije: Tompson, Marfi, Konker (Škotska)

Žuti kartoni: Petrović, Stevanović, Jovanović, Davidov, Krstajić, Kleo (Partizan), Kujate, Lukaku, Dešaht (Anderleht).

ANDERLEHT: Proto, Mazuh, Juhas, Dešaht, Bilja, Polak, Žile, Kujate (Ležer od 59′), Busufa, Suarez, Lukaku.

PARTIZAN: R. Ilić, Lazevski, Krstajić, Jovanović, Stevanović, Petrović, Smiljanić, S. Ilić (Davidov od 19′), Tomić (Stanković od 82′), Iliev (Bogunović od 101′), Kleo.