adebayor_machester_cityAdebajor poručuje: Ili ću igrati ili ću otići

 

Reprezentativac Togoa, napadač Emanuel Adebajor (26) lansirao je upozorenje svom aktuelnom klubu Mančester Sitiju posle revanš utakmice 4. pretkola Lige Evrope protiv rumunskog Temišvara.

-Ako ste deo tima u kojem ne igrate, a postoji tim koji vas želi i u kojem biste igrali, tada bih definitivno bio na izlaznim vratima jer ja volim da igram kao i svaki drugi fudbaler. Stoga, ako neću dobiti priliku za igru ovde, biće prilike za igrom negde drugde – komentarisao je Adabajor, koji je prošlog leta stigao u Siti iz Arsenala uz odštetu od 25 miliona funti.

Povezana vest:  Marković: Rad će se isplatiti!

U prve dve ovosezonske utakmice Premierlige (protiv Totenhema i Liverpula) Adebajora je menadžer Roberto Manćini ostavio na klupi (ušao u 83. minuti protiv Spursa), dok je započeo u oba susreta protiv slabašnog rumunskog protivnika u Ligi Evrope. Ali, takvom raspodelom minutaže strelac 14 premierligaških pogodaka iz prošle sezone nije zadovoljan i želi svaku utakmicu da započne od prvog minuta, pogotovo u snažnom engleskom prvenstvu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan dočekuje Rad, Zvezda u Kragujevcu

Ali, konkurencija u Sitiju u vrhu napada je velika. Trenutno ulogu prvog napadača ima Karlos Tevez, a tu su još između ostalih i Mario Baloteli, Roke Santa Kruz i Robinjo.

Koje bi moglo biti potencijalno novo odredište robusnog centarfora zasad nije poznato, ali se medijski dovodio u kontekst Real Madrida čiji je trener Žoze Murinjo u potrazi za pojačanjem u napadačkoj liniji, i to klasičnim centarforom.

Povezana vest:  Terzić: Nema kuknjave, u Kopenhagenu na pobedu