arsene-wengerLIGA ŠAMPIONA

Grupa H: Arsenal kreće u pohod ka tituli prvaka Evrope

 

Fudbaleri Arsenala sutra u Londonu dočekuju portugalsku Bragu u prvom kolu Grupe H Lige šampiona, a trener Arsen Venger očekuje nastavak serije pobeda iz nacionalnog prvenstva. „Tobdžije“ su u poslednja tri kola osvojile maksimalnih devet bodova i nalaze sa na drugom mestu tabele prvenstva Engleske.

-Naša ekipa je mešavina kvaliteta i iskustva. Igramo veoma čvrsto I imamo sve što je potrebno za osvajanje trofeja u Ligi šampiona – rekao je trener Arsenala Arsen Venger.

Povezana vest:  Rednap: Adebajor mora da pristane na smanjenje plate

Najbliži trofeju u LŠ londonski tim bio je 2006. godine kada je u finalu izgubio od Barselone sa 2:1.

-To je jedini pehar koji nam nedostaje i moraćemo to da ispravimo. Ipak, moramo da budemo realni, jer još deset ekipa ima kvalitet za ovaj trofej – ocenio je francuski stručnjak.

Venger u poslednje vreme ima dosta problema sa povredama igrača, pošto ne može da računa na Abua Dijabija, Tomasa Vermalena, Robina van Persija, Tea Volkota i Niklasa Bendtnera. U ekipu će se možda vratiti Samir Nasri koji se oporavlja od povrede kolena, kao i Bakari Sanja i Gael Kliši.

Povezana vest:  Real kažnjen zbog rasizma delimičnim zatvaranjem stadiona

Braga je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisala škotski Seltik i špansku Sevilju, a u poslednjoj prvenstvenoj utakmici izgubila je od Porta.

-Svi protivnici u grupi su dobri i ti mečevi biće pravi ispiti za nas. Radujem se utakmici protiv Brage, to je ekipa koja odlično igra kontranapade – zaključio je Venger.

Utakmica u Londonu igra se od 20.45, a u drugom meču Grupe H u isto vreme u Donjecku sastaju se Šahtjor i Partizan.

Povezana vest:  Španski fudbal u štrajku