kleo_sah_parLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Grupa H: Poraz Partizana u Donjecku, Arsenal silan

 

Fudbaleri Šahtjora i Arsenala ostvarili su pobede u večerašnjim susretima s Partizanom, odnosno Bragom, u prvom kolu Lige šampiona i izdvojili se na čelnim pozicijama na tabeli Grupe H.

Šahtjor je u Donjecku savladao beogradski Partizan sa 1:0 golom koji je iz slobodnog udarca postigao Darijo Srna u 71. minutu meča. Arsenal je bio mnogo ubedljiviji i u Londonu deklasirao portugalsku Bragu sa 6:0. Dvostruki strelci za „tobdžije“ bili su kapiten Sesk Fagregas I Karlos Vela, a mrežu portugalskog tima pogađali su i Andrej Aršavin i Maruane Šamak.

Povezana vest:  U slavlju navijača Hajduka zapaljeni kontejneri i gume

Prvi gol za Arsenal postigao je Fabregas u devetom minutu sa penala, koji je skrivio golman Brage Felipe. Fabregas je i namestio drugi gol za engleski tim, koji je u 30. minute postigao Aršavin.

Četiri minuta kasnije Šamak je pogodio za 3:0 posle duplog pasa sa Džekom Vilšajerom. Četvrti gol postignut je u 53. minutu, kada je Fabregas iskoristio centaršut Aršavina i glavom povisio vođstvo Arsenala.

Povezana vest:  Rad na Vračaru protiv Zvezde bez podrške navijača

Aršavin je bio asistent i god petog gola, koji je u 69. minute postigao Karlos Vela. Isti igrač je postavio i konačan rezultat meča u 84. minutu kada je iskoristio pas Fabregasa.

Srpski šampion Partizan u sledećem kolu biće domaćin Arsenalu u Beogradu, dok će Braga dočekati Šahtjor iz Donjecka.