zoze_murinjo_slavlje_finale_2Žoze Murinjo: Ne razumem zašto me Real ne pušta u Portugal

 

Žoze Murinjo došao je u subotu, uz veliki poljubac sreće, do druge pobede sa Real Madridom u španskoj Primeri. Kraljevski klub je u trećem kolu slavio u gostima kod Real Sosijedada sa 2:1. Odlučujući pogodak postigao je u 75. minuti, iz slobodnog udarca, ali nakon što se lopta odbila od živog zida, Kristijano Ronaldo. Priznao je nakon utakmice i sam Murinjo da njegova ekipa nije zaslužila tri boda.

Povezana vest:  Grupa E: Pobeda Benfike, remi Bajerna i Ajaksa

-Real Sosijedad je bio bolji u prvom poluvremenu, mi u drugom i mislim da bi u takvoj situaciji remi bio najpravedniji. Ali, osvojili smo zlatna tri boda koja bi se mogla pokazati jako važnim – izjavio je portugalski stručnjak.

Znatno više vremena na konferenciji za novinare posle dvoboja bilo je, međutim, posvećeno želji Portugalskog fudbalskog saveza da angažuje Murinja za predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 8. oktobra protiv Danske u Portugalu i četiri dana kasnije na gostovanju kod Islanda. Sam Murinjo nema ništa protiv, ali Realu se takva ideja ne sviđa, što je portugalskom stručnjaku nerazumljivo.

Povezana vest:  Eto želi da završi karijeru u Majorci

-Ne shvatam zašto Real ne želi da me pustiti kad ionako tih dana neću imati šta da radim u Madridu. Imaću devet dana praznika – kazao je Murinjo novinarima, a brzo je reagovao Realov direktor Horhe Valdano.

-Iz Portugala nije stigao nikakv zvaničan zahtev, tako da ni mi nismo izrazili svoj stav. Nakon što su mediji iz svega napravili veliku priču predsednik Portugalskog saveza Žilberto Madail je nazvao našeg predsednika Florentina Pereza da mu kaže da je odustao od ideje. Mislili smo da je time slučaj završen – objasnio je Valdano.

Povezana vest:  Navijači Hajduka sukobili se sa policijom, izgoreo automobil