kik_boks_ringSP ZA JUNIORE I KADETE, BEOGRAD 2010

Takmičenje počinje 21. septembra

 

Beograd će naredne nedelje biti domaćin Svetskog prvenstva za kadete i juniore. Prve delegacije u naš grad stižu u nedelju, 19. septembra, a svečano otvaranje i prve borbe na programu su dva dana kasnije, u utorak, 21. septembra.

Šampionat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Povezana vest:  Goran Radonjić sutra u Sarajevu

Država je stala iza ovog projekta i to je veoma važno. Snežana Samardžić Marković, ministar omladine i sporta, u ponedeljak, 20. septembra primiće delegaciju VAKO Borda koju će predvoditi predsednik Enio Falsoni, a u kojoj će biti i Borislav Pelević, potpredsednik VAKO federacije i predsednik KBS Srbije, kao i članovi Direktorijuma VAKO Borda i Organizacionog odbora Svetskog prvenstva.

Ceremonija svečanog otvaranja Šampionata održaće se u utorak, 21. septembra u Hali sportova od 15 časova. Takmičenje će zvanično otvoriti Ivica Dačić, zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Povezana vest:  EP ITALIJA, Srbima tri zlata

Najbolji mladi borci planete u Beogradu će se od 21. do 26. septembra takmičiti u svih disciplinama kik boksa: semi kontaktu, lajt kontaktu, kik lajtu, ful kontaktu, lou kiku, K-1 stilu i muzičkim, formama.

Prema poslednjim prijavama Svetsko prvenstvo će okupiti preko 1800 učesnika iz oko 50 zemalja.