vladimir_petrovic_trenercz_fudĆurčić i Vasiljević u stručnom štabu srpske selekcije

 

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović imenovao je danas Radovana Ćurčića, Srđana Vasiljevića, Željka Boljevića i Gorana Pandurovića za pomoćnike u stručnom štabu. Ćurčić se afirmisao u Javoru iz Ivanjice, a 2009. je proglašen za najboljeg trenera zemlje po izboru Fudbalskog saveza Srbije. Selekciju sastavljenu od igrača iz Super lige vodio je do pobede nad prvim timom Japana od 3:0 u prijateljskom susretu u Osaki.

Vasiljević je ove sezone trenirao BSK iz Borče, a prethodno je vodio i Čukarički i bio pomoćni trener u Smederevu. Boljević je kondicioni trener, dugogodišnji Petrovićev saradnik. Pandurović će voditi brigu o golmanima, koje trenira i u Partizanu.

Povezana vest:  Deko: Nejmar je u rangu Mesija i Ronalda

-Pažljivo sam birao saradnike. Izabrao sam mlade trenere koji rade u Srbiji i koji su se edukovali u domaćoj trenerskoj školi. Sa Boljevićem sarađujem 15 godina i veoma dobro se poznajemo – rekao je Petrović u saopštenju.

-Svi oni su pokazali ozbiljnost u radu i biće mi od velike koristi. Uz to, svi su oni svakodnevno u radu, što smatram izuzetno dobrom karakteristikom – dodao je Petrović, koji će debi na klupi Srbije imati 8. oktobra u Beograda kada će „orlovi“ dočekati Estoniju.

Povezana vest:  Liga konferencija: Partizan prvo sa Slovacima

Četiri dana kasnije Srbija će u Đenovi igrati i sa Italijom, a Petrović je ponovio da za ta dva meča neće u tim pozivati napadača Partizana Klea, Brazilca koji je juče dobio srpsko državljanstvo.

-Kada sam sastavljao spisak Kleo nije imao srpski pasoš i za susret sa Estonijom i Italijom ga neću zvati. Ali, posle tih utakmica, svi igrači će biti praćeni, a njihova igra analizirana, pa ćemo videti šta će biti po tom pitanju u budućnosti – kazao je Petrović.

Povezana vest:  Murinjo: Ne znam da li će Kaka ostati u klubu

-Dalje priče o statusu Klea u ovom trenutku deluju samo opterećujuće i zamolio bih sve za razumevanje i prihvatanje ovog mog stava – naveo je popularni Pižon.

FSS je saopštio i da će srpski fudbaleri tokom priprema za duele sa Estonijom i Italijom biti smešteni u hotelu Hajat čime je prekinuta četvorogodišnja „odlična“ saradnja sa hotelom Prezident u Kovilovu.

-Očekujemo da već od sledećih priprema naša najbolja reprezentacija bude smeštena u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi – istakao je FSS.