sasa_ilic_vs_indjijaPartizan stvarao šanse, Aleksić ih branio

 

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras u Beogradu nerešeno sa Spartakom u šestom kolu Super lige, a ovaj rezultat bez golova je prvi meč u prvenstvu u kome crno-beli nisu pobedili.

Crno-beli su zadržali prvo mesto na tabeli, sa 16 bodova, tri više od Crvene zvezde, koja u nedelju igra protiv Čukaričkog.

Aktuelni šampion Srbije, koji sledeće nedelje dočekuje Arsenal u Ligi šampiona, stvorio je mnogo prilika, ali nije uspeo da realizuje nijednu od njih.

Povezana vest:  Rusima pobeda, Englezima prazna obećanja

Golman Spartaka Branimir Aleksić spasao je svoj tim poraza, pošto je imao nekoliko odličnih intervencija. On je u 10. minutu odbranio šut Pjera Boje, koji je izašao sam ispred njega.

Potom je čuvar mreže u 31. minutu odbranio šut Saše Ilića sa ivice šesnaesterca, ali nije uspeo da zadrži loptu, na koju je natrčao Iliev, ali je pogodio stativu.

Povezana vest:  UEFA kaznila Legiju sa dva meča pred praznim tribinama

Iliev je u 41. minutu ponovo izašao sam pred Aleksića, ali je golman ponovo odbranio šut. U drugom poluvremenu je u igru ušao najbolji strelac tima Kleo, i brzo je proigrao Nemanju Tomića, koji je sa pet metara traljavo šutirao u golmana.

Spartak je jedinu ozbiljnu priliku stvorio u 54. minutu, kada je posle kornera Goran Antonić šutirao sa pet metara u nebranjeni gol, ali je lopta otišla preko prečke.

Povezana vest:  Ronaldo: Inter favorit za Skudeto,ispred Napolija i Juventusa

U nadoknadi vremena Vidak Bratić iz Spartaka dobio je drugi žuti karton, pa je isključen. Publika je aplauzima ispratila igrače sa terena.