Jose_Mourinho_2Murinjo: Barseloni protivnici olakšavaju posao

 

Portugalski trener na klupi Real Madrida Žoze Murinjo prozvao je manje klubove u španskom prvenstvu za „olakšavanje života“ aktuelnom prvaku Barseloni.

Pozvao se Murinjo na utakmicu Barcslone i Sportinga igranu u sredu uveče na Kamp Nou (1-0 za Barselonu) u kojoj se trener ekipe iz Gijona Manuel Preciado odlučio izostaviti nekoliko standardnih prvotimaca.

Povezana vest:  Suarezova baka: Moj unuk vuče traume zbog razvoda roditelja

-Ako ima ekipa koje Barselonu daruju, tada će nam biti puno teže da osvojimo prvenstvo. Svestan sam da će nam trebati gomila bodova da osvojimo naslov, ali povrh toga, ako će neke ekipe igrati sa svojim drugim sastavima protiv Barselone jer unapred misle da je ne mogu pobediti, tada će nam trebati još i više bodova – rekao je Murinjo, koji je također stao u odbranu najskupljeg igrača svoje ekipe Kristijana Ronalda, koga je ranije ove nedelje lepa španska reporterka i devojka Ikera Kasiljasa, Sara Karbonero, nazvala sebičnim.

Povezana vest:  Bazel za stalno angažovao trenera Fogela

-Mislim da je to pozitivan egoizam i to je dobra karakteristika za napadače koji postižu puno golova. Ali, uzmite utakmicu protiv Espanjola (3-0 pobeda Reala). I kod našeg vođstva 3-0 Kristijano se vraćao u pomoć odbrani, što dokazuje da je timski igrač i da nije sebičan – dodao je harzimatični Portugalac na čelu trenutno (nakon četiri kola) vodeće ekipe španskog prvenstva.

Povezana vest:  Bilić novi menadžer Vest Hema