Claude-PuelPuel i dalje trener Liona

 

Trener francuskog fudbalskog prvoligaša Liona Klod Puel ostaće i dalje na toj funkciji, uprkos činjenici da se najbogatiji klub u toj zemlji prvi put posle 15 godina našao u zoni ispadanja, rekao je danas predsednik „lavova“ Žan Mišel Ola.

Lion je u lokalnom derbiju izgubio na domaćem terenu od Sent Etjena sa 1:0, prvi put od 1994. godine, a nakon tog poraza sedmostruki prvak Francuske dospeo je na deobu pretposlednje pozicije sa Okserom i Lansom. Puelovi izabranici su osvojili samo pet bodova iz sedam utakmica.

Povezana vest:  Neeprimereno ponašanje Mamića na HRT-u

-Prošle sedmice zatražio sam od navijača podršku do kraja oktobra. Ukoliko budu strpljivi, obećavam im da ću podrobno sagledati situaciju i da ćemo nakon toga svi zajedno doneti prava rešenja koja će klub vratiti u vrh francuskog fudbala – poručio je Ola i dodao da nije nezadovoljan igrom fudbalera Liona.

Oko 2.500 najvatrenijih navijača Liona ostalo je sinoć na sevrernoj tribini stadiona „Žerlan“ zahtevajući Puelovu ostavku.

Povezana vest:  Anri zove Pujola u SAD

Trener Liona izjavio je da ne pomišlja da podnese ostavku i da veruje da je on „pravi čovek za prevazilaženje problema“.

Lion je u letnjem prelaznom roku potrošio 30 miliona evra za angažovanje Joana Gurkufa, Žimija Brijana i Pape Dijakatea.