Claudio Ranieri Ranijeri objasnio situaciju s Totijem i Adrijanom

 

Prvi strateg Rome Klaudio Ranijeri morao se nakon subotnje pobede svoje ekipe rezultatom 1:0 protiv Intera u derbiju 4. kola Serije A, pred novinarima opravdavati zbog čega je zamenio kapetana Franćeska Totija te zašto u igru nije poslao brazilskog napadača Adrijana.

Nakon što je Roma u prva četiri kola novog prvenstva ostala bez i jedne pobede, s učinkom od samo mršava dva boda, u subotu je savladala branioca titule Inter, i to zahvaljujući pogotku crnogorskog napadača Mirka Vučinića u sudijskoj nadoknadi.

Povezana vest:  Raul: Ostaću u Šalkeu do kraja ugovora

Vučinić je u 76. minuti ušao u igru umesto kapitena Franćeska Totija, koji je tom prilikom prošao kraj svog trenera bez pozdrava ili stiska ruke, a prema nekim glasinama, napustio je stadion odmah po završetku utakmice, što znači da sa svojim saigračima nije ni proslavio pobedu.

-Nema nikakvih problema, Franćesko je inteligentna osoba. Odigrao je veliku utakmicu, baš kao pravi kapiten. U određenoj fazi morao sam da se kockam i uđem u rizik. Trebala mi je brzina u napadu jer sam video da se Interova odbrana umorila. Trebala mi je brzina Mirka Vučinića. Zato, ako je Toti i bio razočaran što sam ga povukao iz igre, shvatiće moju odluku – tvrdi Ranijeri.

Povezana vest:  Gvardiola potpisao predugovor sa Mančester Sitijem

Romin brazilski napadač Adrijano također se nadao nastupu protiv bivšeg kluba. Ranijeri ga je u drugom poluvremenu poslao na zagravanje, ali je umesto njega u igru u 87. minuti poslao Žulija Baptistu.

Na pitanje zbog čega nije igrao, Adrijano je nakon dvoboja samo kratko procedio kroz zube:

-Ne znam, pitajte trenera.

Trener Rome imao je i za to objašnjenje.

Povezana vest:  Bajern ubedljiv, novi poraz Dortmunda

-Vrlo jednostavno. Pitao sam Adrijana da li je spreman, ali mi je rekao da se nije dovoljno zagrejao. Baptista je na isto moje pitanje odgovorio da je spreman. Ostalo je još malo do kraja utakmice i ušao je Baptista. Kraj priče.