UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA

 

Ajaks dočekuje Milan, Čelsi protiv Marseja u Londonu

 

Danas se igraju utakmice drugog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a najzanimljiviji meč biće duel višestrukih prvaka Evrope holandskog Ajaksa i italijanskog Milana ui Amsterdamu.

Milan je novu sezonu počeo sa velikim ambicijama, ali izabranici Masimilijana Alegrija za sada igraju po sistemu „toplo-hladno“. Utakmica sa „kopljanicima“ u najvećem holandskom gradu veoma je značajna za „roso-nere“, pošto će, najverovatnije, sa madridskim Realom voditi žaestoku borbu do poslednjeg kola za prvo mesto u B grupi.

Povezana vest:  Inter sledeće nedelje povlači dres sa brojem četiri

„Kraljevski klub“ gostovaće francuskom Okseru, koji je veoma slabo startovao u nacionalnom prvenstvu i, po svemu sudeći, nema kvalitet da izdrži jak ritam igranja utakmica na više „frontova“.

U E grupi vidno uzdrmani Bajern, koji u Bundes ligi nikako ne uspeva da poveže dve dobre igre i rezultata, gostuje švajcarskom Bazelu, dok će Roma na domaćem terenu protiv „starog dužnika“, rumunskog Kluža, pokušati da nadomesti slab start i najavi popravljanje forme posle veličanstvene pobede nad prvakom Interom u italijanskoj Seriji A.

Povezana vest:  Aston Vila uzela bod Čelsiju

Londonski Čelsi ne bi trebalo da ima problema na „Stanford Bridžu“ u okršaju sa prvakom Francuske, Olimpikom iz Marseja, dok je moskovski Spartak veliki favorit u drugom meču F grupe protiv slovačke Žiline na stadionu „Lužnjiki“.

Čelsijev gradski rival Arsenal gostuje u Beogradu srpskom prvaku Partizanu, koji još nije izgubio utakmicu na domaćem terenu u elitnom evropskom takmičenju. U istoj H grupi portugalska Braga dočekuje ukrajinski Šahtjor iz Donjecka i pokušaće da se pred svojim navijačima iskupi za debakl iz prvog kola protiv Arsenala.

Povezana vest:  Preminuo trener Milan Živadinović