GolfGOLF

 

Završeno Otvoreno prvenstvo Srbije 2010

 

Otvoreno prvenstvo Srbije u golfu – Serbia Amateur Open 2010. održano je od 17. do 26. septembra.Turnir je organizovala Golf asocijacija Srbije, na terenima Golf kluba Beograd na Adi i terenu Golf kluba Centar u Žablju.

 

O tome da golf postaje sve popularniji sport na našim prostorima svedoči i činjenica da se ove godine prijavilo više od 160 takmičara za učešće na ovom turniru.

Povezana vest:  ŠAH, Nastavljeno prvenstvo Srbije, pobeda Damljanovića

 

Golferi iz Srbije zajedno sa gostima iz Engleske, Francuske, Nemačke, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i mnogih drugih zemalja, igrali su u kategoriji A, kategoriji B, Dame i Juniori.

 

Na terenu Golf kluba Centar u Žablju, 25. i 26. septembra 2010. svoje umeće pokazali su muškarci koji pripadaju B kategoriji igrajući po stableford sistemu.

Osim takmičara, Golf Centar ugostio je i mnoge posetioce i prijatelje kluba kojima je i ovom prilikom obezbedio Golf demo dan i mogućnost da čuju nešto više o ovom sportu i naprave svoje prve golf korake.

Povezana vest:  MAČEVANJE, MEDITERANSKI ŠAMPIONAT ZA KADETE I JUNIORE U ZRENJANINU

 

Prvo mesto u juniorskoj kategoriji odneo je Mihailo Dimitrijević, drugo Sergej Stojiljković, dok se na trećem mestu među mladim nadama srpskog golfa našao Ranko Helc.

U kategoriji dama prvo mesto pripalo je Eni Smajić, drugo Mileni Iković, treće Maji Ilić.

Titulu prvaka u B kategoriji ove godine odneo je Branislavu Žegarac, drugo mesto Dragomir Petrović, dok je pehar za treće mesto osvojio Dušan Košutić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd „Poštanska štedionica“, Pionir i „Junaković“ u četvrtfinalu Lige šampiona

U kategoriji A najuspešniji su bili Ilija Đurđević na trećem mestu, Luka Karaula – drugo mesto, a proglašenje za Ukupnog pobednika Serbia Amateur Open pripalo je Ivanu Vučemil.

 

Ovim turnirom obeležen je i veliki korak srpskih golfera koji, po prvi put u istoriji, učestvuju na Svetskom amaterskom ekipnom prvenstvu u golfu.