kleo_i_denilson_par_arsLIGA ŠAMPIONA

 

Partizan izgubio zbog crvenog kartona

 

aleksandar_lazevski_i_sanja_par_arsFudbaleri Partizana izgubili su večeras u Beogradu od londonskog Arsenala sa 1:3 u drugom kolu Grupe

H Lige šampiona.

Strelci za Arsenal bili su Andrej Aršavin u 15, Maruane Šamak u 71. i Sebastijan Skilači u 82. minutu. Jedini gol za Partizan postigao je Kleo u 33. minutu sa penala.

Kleo je u 84. minutu imao još jednu priliku sa bele tačke, ali je Lukaš Fabijanski odbranio njegov šut.

Jedanaesterac je bio dosuđen i za Arsenal, ali je golman Partizana Vladimir Stojković odbranio šut Aršavina. Crno-beli, međutim, od tog 57. minuta imali su igrača manje, pošto je isključen Marko Jovanović zato što je sa leđa oborio Maruanea Šamaka.

Crveni karton za Jovanovića bio je i ključni trenutak meča, pošto srpski šampion sa igračem manje nije mogao da se odupre „tobdžijama“ što je do tada uspevao.

pjer_boja_i_Gibbs_par_arsOdlično je Partizan počeo meč i u prvih 15 minuta imao tri prilike za gol.

Kleo je u devetom minutu izbio sam pred Fabijanskog, ali je šansa propala. Pjer Boja je u 10. minutu umalo iskoristio grešku Skilaćija i na sedam metara od gola vrhom kopačke zahvatio loptu, ali je Fabijanski bio oprezan i na vreme reagovao. U 14. minutu je ponovo probao Kleo, ali je bio za malo neprecizan sa 15 metara.

Povezana vest:  Zvezda objavila plan pripema, igraće barem 12 utakmica

Nalete domaćih prekinuo je gol Aršavina iz prve prilike za Arsenal. Dupli pas sa Džekom Vilšerom izbacio je gotovo celu odbranu Partizana, što je Aršavin iskoristio i sa 10 metara matirao Stojkovića.

Usledio je period potpune dominacije Arsenala, koji je imao nekoliko izglednih šansi da povisi vođstvo.

Aršavin je u 24. minutu posle asistencije Vilšera izbio sam pred Stojkovića, ali je golman Partizana odbranio taj pokušaj. Stojković je u 27. minutu zaustavio i šut Rosickog. U 28. minutu Aršavin je uspeo da lobom savlada Stojkovića, ali je Jovanović stigao loptu na metar od gola i spasao svoj tim.

vladimri_stojanovic_par_arsPartizan je potom uspeo da kazni Arsenal za promašene šanse, pošto je Denilson rukom zaustavio   jedan centaršut sa leve strane, pa je nemački sudija Volfang Štark pokazao na penal. Kleo je poslao Fabijanskog u levu, a šutirao u desnu stranu za 1:1.

Povezana vest:  Ajntraht kažnjen zbog ponašanja navijača u Bordou

Utakmica je potom ušla u mirniji tok, sve do 57. minuta, kada je Jovanović oborio Šamaka, a sudija Štark, sudeći po ponovljenom snimku, možda i preoštro kaznio štopera Partizana. Stojković je tada odbranio šut Aršavin, ali se ispostavilo da je samo odložio poraz.

Isto je Stojković učinio i u 70. minutu, kada je zaustavio novi šut Aršavina, iako se lopta pri tom odbila o Stevanovića i promenila pravac.

Nije, međutim, uspeo da mrežu sačuva minut kasnije. Šamak je posle centaršuta Rosickog probao glavom, a Stojković je odbranio uz pomoć prečke. Marokanac je ponovo prvi stigao do lopte pored uspavane odbrane Partizana i iz drugog pokušaja pogodio.

Konačan rezultat postavio je u 82. minutu štoper Arsenala Skilači, koji je glavom pogodio gol posle kornera sa leve strane.

Crno-beli su u samom finišu, iako su bili brojčano inferiorni, mogli i do izjednačenja.

Prvo je Kijeron Gibs srušio Sašu Ilića u šesnaestercu Arsenala, Štark je pokazao na penal, ali je Fabijanski zaustavio šut Klea, koji je tada gađao levu stranu. Rezervista Ivica Iliev u sudijskoj nadoknadi je pokušao sa 10 metara, ali je Fabijanski i tada bio na mestu.

Povezana vest:  Poljski policajci specijalno opremljeni za EP 2012.

Navijači Partizana su, ipak, miljenike sa terena ispratili aplauzima i pesmom zbog požrtvovane igre.

Atmosfera je tokom celog meča bila vatrena. Utakmica je počela koreografijom na tribinama na kojoj su bila okačene parole „Pregazio vas je parni valjak“ (You have been run over by a steamroller) i „Ulica Dragana Mancea“ u čast pokojne legende Partizana.

Pre početka je bilo problema sa strujom, pa je ceo teren bio slabije osvetljen zbog kvara na reflektorima.

Partizan će sledeću utakmicu igrati 19. oktobra kada će gostovati kod portugalske Brage.

 

Stadion Partizana; Gledalaca: oko 29.300;

 

Sudije: Štark, Silver, Pikel (svi iz Nemačke).

 

Partizan: Stojković, Krstajić, Jovanović, Stevanović, Lazevski, Petrović (od 69′ Smiljanić), Medo, Tomić (od 60′ Savić), Ilić, Kleo, Boja (od 83′ Iliev).

 

Arsenal: Fabijanski, Sanja, Song, Skilaći, Denilson, Đuru, Vilšer (od 74′ Nasri), Rosicki, Gibs, Aršavin (od 83′ Kliši), Šamak (od 74′ Vela)

PHOTO: ataimages.rs