FSS_logoOmladinci otputovali u Zaječar

 

Omladinski reprezentativci Srbije, predvođeni Tomislavom Sivićem, okupili su se u beogradskom hotelu „M“ odakle su otputovali u Zaječar na mini pripreme pred početak kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo.

Svega tri meseca nas dele od dana kada će sve mlađe selekcije pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije svoje pripreme pred važne turnire i velika takmičenja sprovoditi u Staroj Pazovi, gde će im biti obezbeđeni najkvalitetniji uslovi za rad. Međutim, dok taj dan ne dođe omladici će pod „dirigentskom palicom“ Tomisliva Sivića svoju formu brusiti u Zaječaru, odakle ih očekuje put ka Bugarskoj i prvi od dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo.

Dobri rezultati ostvareni u prethodnom periodu, stvorili su pozitivnu atmosferu u omladinskoj selekciji, pa stoga, selektor Sivić sa puno optimizma očekuje početak kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta.

Povezana vest:  Napoli slavio u Rimu

Ne zavaravamo se, neće biti lako, ali smatram da u konkurenciji Luksemburga, Republike Irske i domaćina kvalifikacionog turnira, Bugarske imamo kvalitet koji nam je potreban za narednu fazu takmičenja, naglasio je strateg „orlića“ i dodao da ga ne plaši legat koji su mu u nasleđe ostavile prethodne selekcije Srbije. – Imamo određenu konstantu u mlađim kategorijama, što nikoga ne bi trebalo da čudi i da mu predstavlja neko veliko iznenađenje. To je plod sistematskog rada i odgovornog sistema koji već godinama sa uspehom sprovodi Fudbalski savez Srbije. Svesni smo činjenice da moramo još dosta  raditi kako bi dostigli kvalitet naboljih selekcija u ovom uzrastu, ali prijateljski dueli protiv „azura“ jasan su dokaz da smo na pravom putu.

Povezana vest:  Novi trener FK Vojvodina: Niko nema rezervisano mesto u timu

Omladinci u Zaječar putuju u „okrnjenom“ sastavu, dva-tri igrača zbog povreda propuštaju ovaj kvalifikacioni ciklus. Među njima je i Matija Nastasić što će predstavljati veliki hendikep u odlučujućim borbama za Evropski šampionat. Otežavajuća okolnost za Tomislava Sivića može biti i činjenica što će se Uroš Ćosić zbog obaveza u moskovskom CSKA svojim saigračima pridružiti tek u Bugarskoj, neposredno pred početak turnira. Svi ostali reprezentativci su se odazvali pozivu selektora, spremni za izazove koji ih očekuju i narednom periodu.

Povezana vest:  Realov defanzivac Pepe pušten iz bolnice

Jedan od starosedeoca je i Andrej Mrkela, koji je u više navrata istako dobru atmosferu i izgrađen timski duh kao jedan od najjačih aduta naših omladinaca pred početak kvalifikacija za Evroposko prvenstvo.

-Očekujem da ćemo se plasirati u narednu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naravno, time nikoga ne omalovažavam, već smatram da imamo preko potreban kvalitet kako bi se plasirali ispred Bugarske, Republike Irske i Luksemburga, što bi značilo da smo korak bliži ostvarenju našeg cilja. Osam dana priprema je sasvim dovoljan period da se dodatno uigramo i spremno dočekamo sve rivale u grupi – optimist je Andrej Mrkela