bert_van_marvijik_holandijaVan Marvajk izostavio De Jonga zbog starta na Ben Arfi

 

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvajk odlučio je danas da izostavi iz državnog tima Najdžela de Jonga zbog grubog starta na prvotimcu engleskog Njukasla Hatemom Ben Arfom u meču sedmog kola Premijer lige.

-Razgovarao sam sa De Jongom i preneo mu da nisam imao drugu mogućnost osim da ga odstranim iz ekipe – rekao je Van Marvajk, koji će za utakmice u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini protiv Moldavije i Švedske sastaviti tim bez iskusnog veznog igrača.

Povezana vest:  Miroslav Vulićević potpisao za Partizan

Selektor viceprvaka sveta je istakao da će u narednom periodu razmisliti o budućnosti De Jonga u državnom timu „lala“ i dodao da je sada koncentrisan samo na predstojeće obaveze u kvalifikacijama.

U utakmici Mančester Siti – Njukasl Ben Arfa je nakon duela sa De Jongom pao na travu i izgubio vazduh, a zbog loma noge odmah je prebačen u bolnicu i predstoji mu duža pauza.

Povezana vest:  AZ Alkmar osvojio trofej holandskog kupa

Holanđani će protiv Moldavije igrati 8. oktobra igrati u Kišinjevu, a četiri dana kasnije ugostiće Švedsku u Amsterdamu.