jose_morinho_trener_intera_portretŽoze Murinjo: I dalje mi je žao što nisam portugalski selektor

 

Žoze Murinjo, šef struke madridskog Reala, i dalje je ogorčen što mu nije data prilika da prihvati ponuđeni posao selektora portugalske fudbalske reprezentacije.

Trebao je, podsetimo, Murinjo da preuzme ekipu domovine za predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 8. oktobra protiv Danske u Portugalu i četiri dana kasnije na gostovanju kod Islanda. Sam Murinjo bio je vrlo zainteresovan, ali čelnicima Reala se takva ideja nije svidela.

Povezana vest:  Nejmar produžio ugovor sa Barselonom do 2021.

-Dva sam se dana osećao kao portugalski selektor. I dopalo mi se to – napisao je Murinjo u članku koji je objavila web-strana Udruženja fudbalskih trenera.

-Moram da priznam da je Real Madrid institucija koja me ‘kupila’ iz milanskog Intera, koja me plaća, i koja ne može da rizikuje u očima vlasnika deonica i navijača. Gledano tako, to je lako razumljivo – dodao je portugalski stručnjak naglasivši da i „dalje ima gorak okus u ustima budući da nije u mogućnosti da pomogne.

Povezana vest:  Atletiko i Barselona odigrali 1:1 u prvom meču Superkupa

Zaželeo je na kraju Murinjo i sreću aktuelnom portugalskom selektoru Paulu Bentu.

-Portugal ima trenera koga se mora smatrati ‘našim trenerom’ i ‘najboljim na svetu’ – zaključio je strateg madridskih fudbalera.