Michael Ilitch NBA VESTI

Rođeni Makedonac Michael Ilitch kupuje Detroit Pistonse

 

Michael Ilitch (81), rođen u Bitoli kao Michael Ilievski, vlasnik hokejaškog kluba Detroit Red Wings i bejzbol kluba Detroit Tigers, proširiće svoje sportsko carstvo i na košarku.

Ilitch će postati novi vlasnik NBA kluba iz Detroita, Pistonsa, javlja Associated Press pozivajući se na neimenovani izvor koji je uključen u sam proces prodaje kluba.

Povezana vest:  Blažič: Ne odlazim iz Zvezde, imam ugovor

-Čim ih se primi, odmah će ih pozlatiti – uveren je bio Mike Babcock, trener Red Wingsa, još u avgustu kada je Ilitch objavio svoju nameru da kupi Pistonse.

-Teško da ćete pronaći boljeg vlasnika. On zapošljava ljude, dopušta im da rade svoj posao i nije ga strah da potroši novac – istovremeno je rekao menadžer Tigersa Jim Leyland.

Povezana vest:  Stanje dvojice povređenih i dalje izuzetno treško

Dave Bing, gradonačelnik Detroita i sam nekad, i to vrlo dobar, košarkaš Pistonsa, dodao je:

-Još ništa nije finalizirano, ali optimisti smo.

Ilitch je kupovinu Pistonsa najavio s namerom da klub zadrži u gradu. Kupi li ga biće jedini aktuelni vlasnik klubova u tri od četiri severnoamerička najveća sporta (NHL, NBA, NFL, MLB). Svojevremeno je Ted Turner posedovao Atlanta Bravese, Hawkse i Thrasherse.

Povezana vest:  Košarkaški savez poklonio 550.000 dinara školi u Kraljevu

Kupivši Red Wingse 1982. godine za osam miliona američkih dolara Ilitch je klub na marginama NHL lige (zvali su ga tada „Dead“ Wings) podigao do četiri titule (Stanley Cup) i 19 uzastopnih pojavljivanja u doigravanjima. Tigerse je kupio deset godina nakon Red Wingsa za otprilike 85 miliona dolara. Usledili su, očekivano, uspesi u American League…