lionel_mesi_argentina_nervozniMesi apeluje na AFA-u: Zadržite Batistu!

 

Lionel Mesi, najbolji argentinski fudbaler, izjavio je za španski AS da bi voleo kad bi vršioc dužnosti argentinskog selektora Serđio Batista i službeno bio imenovan na dužnost.

Time je šefovima iz Argentinskog fudbalskog saveza (AFA) napadač Barselone jasno sugerisao da zaposle stručnjaka koji privremeno vodi brigu o reprezentaciji nakon odlaska Dijega Maradone, i s kojim Mesi, kao i velika većina aktuelnih reprezentativaca, poput Maskerana, Di Marije ili Aguiera, ima izrazito pozitivno iskustvo iz Pekinga; na Olimpijskim je igrama pre dve godine Batista odveo Argentince do zlata.

Povezana vest:  Prodato 100.000 karata tokom 24 sata poslednje faze

-Želim da Batista ostane selektor jer se s njim osećamo prijatno. Sviđa mi se njegova koncepcija igre, a poznajemo ga i duže vreme. Njegov je stručni štab također vrlo dobar – odredio se Mesi.

S Batistom ili bez njega, kako god situacija oko novog selektora završi, Mesi se nada da će pred vlastitom publikom on i saigrači idućeg leta osvojiti Kopa Ameriku.

Povezana vest:  Betis u triler završnici pobedio Valensiju

-Ne smemo da propustimo priliku da trijumfujemo pred našim navijačima. To je fantastična prilika da napokon usrećimo fudbalske fanove u Argentini.