kobe_bryant_nikeKobi Brajant: Mislim da je Rubio spreman za NBA ligu
Košarkaši  Barselone svladali su u četvrtak uveče aktualne prvake NBA lige, košarkašku ekipu Los Anđeles Lejkersa. Rezultat je bio 92:88.
Američkim medijima bilo je zanimljivo da dočekaju statistički podatak da je uskoro 20-godišnji Riki Rubio pritom ostao bez koša. Uz hvalu da je u „mladoj karijeri ostvario mnogo“, navodi se i da „još nije dokazao spremnost za igru u NBA ligi“. Rubio, osvajač Eurolige, Evropskog prvenstva i srebra s Olimpijskih igara, prošle je godine izabran kao ukupno peti izbor drafta. Umesto u Minesota Timbervolvse iz Huventuda je odlučio da ode u Barselonu i nastavi da razvija svoju karijeru.
Kritičari su se javili i zbog tog poteza, a isti ti podigli glas i nakon susreta Barselone protiv Lejkersa. Ipak, jedno jako ime na svojoj strani ima i Rubio.
-Igrao sam tri puta protiv njega, po meni je on spreman za NBA ligu. Dečko može da igra. Osetio sam to na Igrama na kojima je igrao jako dobro. Čita igru na način na koji mnogi to ne mogu – kaže Kobi Brajant, vođa Lejkersa i jedan od najboljih košarkaš današnjice.
Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Košarkašri Srbije plasirali se u polufinale