nhl_logoNHL
Prvaci NHL-a i Penguinsi porazom krenuli u novu sezonu
Hokejaši Chicago Blackhawksa, aktualni prvaci NHL lige, izgubili su i peti otvarajući dvoboj u šest posl0ednjih sezona, ovaj put u Denveru od Colorada.
Domaći su Avalanchei slavili pobedu 4:3 zahvaljujući golovima američkog centra Paula Stastnyja, i asistenciji i pogotku sjajnoga 19-godišnjeg kanadskog centra Matta Duchenea. Za pogodak odluke Duchene je svom pet godina starijem kolegi Stastnyju asistirao u četvrtoj minuti produžetka.
Za šampione čiji je najbolji igrač bio Marty Turco na golu s 37 obrana, strelci su bili Sharp, Bickell i Hossa.
U pensilvanijskom derbiju Philadelphia Flyersi su pobedili Pittsburgh Penguinse 3:2 na otvaranju Pittsburghove nove dvorane, Consol Energy Arene, koja je primila 18.289 navijača. Aktualni su vicešampioni tako pokvarili debi prvacima iz 2009. godine u njihovu novom domu, čija je izgradnja krenula tek nakon što je Sydney Crosby stigao u klub 2005. godine i hokejaški ga oživeo.
U prvoj utakmici nove sezone Carolina Hurricanesi su u Helsinkiju pobedili Minnesotu Wild 4:3. S dva je gola pobednike predvodio Brandon Suter.
Pobedom je u novu sezonu krenula najlošija prošlosezonska ekipa, Edmonton Oilersi. Slavni je kanadski klub na svom ledu u Alberti pobedio starog rivala Calgary 4:0. Novosagrađenu je ekipu s 37 odbrana predvodio iskusni ruski golman Nikolaj Habibulin, dok je na ledu briljirao 20-godišnji rookie Jordan Eberle. Dao je mladi centar jedan gol i još jednom asistirao u svom NHL-debiju.
NHL liga, četvrtak:
Minnesota – Carolina 3:4
Pittsburgh – Philadelphia 3:2
Toronto – Montreal 3:2
Edmonton – Calgary 4:0
Colorado – Chicago 4:3, produžetak
Povezana vest:  Do 25. maja plan borbe protiv nasilja na sportskim terenima