novak_djokovic_rim1ATP ŠANGAJ 2010

Đoković: spreman sam za naredne izazove

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas posle pobede nad Hrvatom Ivanom Ljubičićem u drugom kolu Mastersa u Šangaju da je potpuno spreman za naredne izazove.

-Zadovoljan sam formom, igrom koju pružam i celokupnim psiho-fizičkim statusom. Motivisan sam da na ovom turniru nastavim u istom ritmu – izjavio je Đoković.

Drugi reket sveta je istakao da je Ljubičića pobedio uspevši da mu „neutrališe servis“.

-Ljubičić je poznat kao veliki server i upravo sam taj segment igre uspeo da mu neutrališem – naveo je Đoković i dodao da je „šansu iskoristio i u boljoj razmeni udaraca“.

Povezana vest:  Poljska domaćin Evropskog prvenstva za mlade 2017.

-Napravio sam kljucni brejk na početku prvog seta i to mi je, praktično, otvorilo vrata ka konačnoj pobedi – dodao je srpski teniser.

Đoković je napomenuo da je i posle turnira u Pekingu, gde je protekle sedmice odbranio titulu, „sačuvao dovoljno energije“.

-Nisam mnogo snage potrošio u Pekingu, s obzirom da sam do titule došao ne izgubivši nijedan set – napomenuo je Đoković

Povezana vest:  Bajern zabeležio 1.000. pobedu u Bundesligi, piše nove rekorde

Srpski teniser je istakao da ga je pobeda u polufinalu Dejvis kupa oprotiv Češke u Beogradu prošlog meseca „ispuniila energijom“.

-Tokom Dejvis kupa nosi vas timski duh koji ne osećate tako često kada se takmičite kao pojedinac. Tada svi igraju za jednog i jedan za sve, a cilj je doneti pobedu svojoj reprezentaciji. Zbog toga se svi trudimo da i poslednji atom energije damo za našu zemlju – dodao je Đoković.

Prvi reket Srbije je naglasio da je ova godina „najuspešnija u Dejvis kup istoriji nase zemlje“.

Povezana vest:  Maradona u Dubaiju počinje pripreme sa Al Vaslom

-Igraćemo finale kod kuće i nadam se da će nas ponovo podržati navijači u prepunoj Beogradskoj areni. Igramo protiv Francuske koja je mnogo iskusnija od nas u Dejvis kupu i ima velike igrače, ali sam uveren da ćemo mi izvojevati pobedu – optimista je Đoković. Drugi reket sveta će se u osmini finala turnira u Šangaju sastati sa pobednikom duela Gael Monfis (Francuska) – Rišar Gaske (Francuska) koji se igra sutra.