FK_Partizan_logoPartizan: Srpski sport je osramoćen u Đenovi

 

Fudbalski klub Partizan ocenio je danas da je incident u Đenovi i napad na reprezentativca Vladimira Stojkovića osramotio srpski sport, izazvao štetne posledice koje će se godinama sanirati i pozvao nadležne da što pre pronađu krivce.

-Očekujemo da će ova pojava izazvati odlučnu reakciju srpske države i društva, istovetnu onoj kada se ugrožavaju prava drugih. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo našeg fudbalera, ali to neće biti dovoljno ukoliko se ne privedu pravdi svi oni koji su odgovorni za napad na njega – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Senegal otpustio selektora Džozefa Kota

-Srpski sport je juče u Italiji doživeo jedan od najtežih udaraca u svojoj istoriji. Napad na reprezentativca i prekid kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope zbod divljanja huligana osramotio je sve nas pred licem međunarodne sportske javnosti i izazvao štetne posledice koje ćemo sanirati godinama – dodaje se.

Partizan je podsetio da je u prethodnim saopštenjima skretao pažnju na ponašanja u srpskom fudbalu – govor mržnje, verbalno nasilje i pretnje, pritisak na fudbalske organizacije i organe, ali i da se nikada u istoriji srpskog sporta nije dogodilo da se navija protiv reprezentacije, da se namerno prekida utakmica i da se pokušava linč reprezentativca.

Povezana vest:  Grujić želi da se dokaže Klopu

-Naše najcrnje slutnje su se ostvarile – verbalno nasilje se nastavilo i transformisalo u fizičko. Ne radi se o spontanoj reakciji, već o unapred osmišljenom i isplaniranom činu. Inspiratori, organizatori i finansijeri nasilja u Đenovi mogu se otkriti i na nadležnima je da to i učine. Zbog korišćenja prava na slobodan izbor rada Stojković je izložen verbalnom i fizičkom linču – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Falkao i Đorđević za pobede Monaka i Nanta

-Neophodna je akcija za hitno uklanjanje iz srpskog fudbala svih pojedinaca koji beskrupuloznim nasiljem žele da ostvare svoje lične, grupne i kvazi-klupske interese. Uvereni smo da u srpskom fudbalu ogromnu većinu čine oni koji istinski vole taj sport. Odsustvo te reakcije pretvoriće srpski fudbal u gladijatorsku arenu, zverinjak, u kome niko od poštenih i ispravnih građana ove zemlje neće želeti da bude prisutan – saopštio je šampion Srbije.