zoran_lakovic_gensek_FSSSportski funkcioneri traže oštre kazne i pomoć društva

 

Ministarstvo sporta i omladine Srbije, predstavnici republičkih saveza i aktivni i bivši sportisti i gradski funkcioneri su danas zajednički pozvali državu da reaguje i oštro kazni vinovnike incidenta u Đenovi.

-Osećamo obavezu prema našem sportu, prema građanima, omladini I naciji… obavezu da poručimo: dosta je bilo nasilja – rekla je novinarima u Beogradu ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković.

Ministarka je rekla da sport nema ovlašćenja da reaguje i da je za akciju potrebna tešnja saradnja čitavog društva, kao i da nasilje nema veze sa sportom.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 22. kola Bundeslige i tabela

-Javno zahtevamo najoštrije kazne za vinovnke incidenta u Đenovi… Hoću da kažem da se mi danas ne stidimo, već smo ponosni što predstavljamo sportske institucije Srbije – rekla je Samardžić-Marković.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar ocenio je da sinoćni incident nije najveća sramota srpskog fudbala, jer to nema veze ni sa fudbalom, ni sa sportom uopšte.

Povezana vest:  Lil povećao prednost na vrhu

-Ovo nije najveća sramota srpskog fudbala, jer ovo nema veze sa srpskim fudbalom, sa srpskom košarkom… sa srpskim sportom. Kada neko napadne reprezentaciju, za mene je napao i državu. Dosta! – rekao je Šoštar.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov pozvao je sve da istraju u borbi protiv nasilja i pozvao je državne institucije da pomognu sportu. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da će Izvršni odbor tog tela zasedati u petak i odlučiti o svojim daljim postupcima, ali je odgovorio na pitanje ko je huliganima obezbedio karte.

Povezana vest:  22. KOLO JELEN SUPER LIGE, Vilotić – Spremni za novi derbi

-Sve karte za reprezentativne utakmice UEFA bile su u slobodnoj prodaji. Prema propisima, gost ima pravo na pet odsto ulaznica. FSS ima imena svih osoba koja su trebovala karte i ustupiće ih nadležnim Organima – rekao je Laković.