lav_kup_srbije_2010_oktobarLAV KUP SRBIJE

Zvezda dočekuje Borac iz Čačka, Partizan sa Proleterom

 

Branilac trofeja u Kupu Srbije Crvena zvezda igraće u osmini finala protiv Borca iz Čačka, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.

Utakmice osmine finala igraće se 27. oktobra, a ostali izvučeni parovi su:

 

Partizan – Proleter Novi Sad

Kolubara Lazarevac – Spartak Subotica

Srem Jakovo – Vojvodina

Srem (Sremska Mitrovica) – Jagodina

Smederevo – Teleoptik

Sloboda Sevojno – Metalac Gornji Milanovac

Sinđelić (Niš) – Rad

Crvena zvezda – Borac

Prema propozicijama, u slučaju da utakmice budu završene nerešenim rezultatom, odmah će se izvoditi jedanaesterci. Četvrtfinalni mečevi na programu su 10. novembra.

Prve polufinalne utakmice igraće se 16. marta sledeće godine, revanši su 6. aprila, dok je finale zakazano za 11. maj.

Povezana vest:  Hodl: Runi je napravio lošu procenu ali bi trebalo da ostane kapiten

Fudbalski klub Borac iz Čačka je zahtevao da prilikom današnjeg žrebanja bude u prvom „šeširu“, ali je Takmičarska komisija to odbila objasnivši da se prilikom određivanja „šešira“ gledala prvenstvena tabela iz prethodne sezone.

Partizan će kao i prošle godine igrati protiv Proletera, ali ovaj put na svom terenu. Crno-beli su prošlog oktobra golom Srđe Kneževića u poslednjem minutu pobedili novosadski tim sa 2:1.

Sekretar stručnog štaba Partizana Ljubiša Ranković rekao je da poštuje protivnika, ali da očekuje prolaz u četvrtfinale.

-Prošle godine smo sa njima igrali tešku utakmicu, pobedili smo evrogolom Kneževića u 90. minutu. I ove godine Proleter igra dobar fudbal, prvi su u drugoj ligi. Ipak, mi smo Partizan, igramo na našem stadionu. Poštujemo rivala, ali nadam se našem prolasku u naredno kolo – rekao je Ranković novinarima posle žreba.

Povezana vest:  Lalatović: Cilj je da ostanemo u trci sa Zvezdom

Ranković je rekao da Partizan i pored zgusnutog rasporeda, najverovatnije neće tražiti odlaganje utakmice osmine finale Kupa.

-Ne verujem da ćemo tražiti odlaganje, to kolo je uključeno u naš raspored. Imamo dovoljan fond igrača, ne verujem da ćemo tražiti odlaganje – dodao je Ranković.

Tehnički direktor vodećeg tima u Prvoj lige Srbije Proletera Dragomir Vukičević rekao je da je za njegov klub velika čast što će ponovo igrati sa Partizanom i najavio veliku borbu u Beogradu.

Povezana vest:  Kavani spreman da predje u Španiju ili Englesku

-Velika je čast što u osmini finala igramo sa dvostrukim učesnikom Lige šampiona. Kup je Kup, borićemo se, pogotovo što gostujemo. Želimo da pokažemo da nije slučajnost što smo na prvom mestu Prve lige Srbije i da vredan rad uprave, trenera i svih struktura u klubu nije slučajan. Neka bolji pobedi – rekao je Vukičević.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić rekao je da ne razmišlja o utakmici u Kupu, već samo o prvenstvenom nedeljnom meču protiv Slobode Sevojna.

-U glavi nam je samo Sloboda, pet dana ne spavam razmišljajujući samo o njoj. Ali možemo da budemo zadovoljni žrebom jer igramo na svom terenu – rekao je Kristić.